Danielsson om tunga inledningen: ”Känns grymt bra på träning men fungerar inte på tävling, blir orkeslös och uppgiven”

Filip Danielsson har tagit det i alla konditionsidrotter mycket svåra steget från junior- till seniornivån inför årets säsong (vilket jag pratade lite med honom om inför premiären i Bruksvallarna förra helgen), men inledningen på året har varit ännu tuffare än den borde ha varit. Det skrev Danielsson om på sin blogg i går. Kroppen har inte alls svarat i de inledande tävlingarna, och botten gick ur i söndagens 15-kilometerslopp i fristil i Idre (det där Axel Ekström blev tvåa). Danielsson, som kört två junior-VM och är en av Sveriges största talanger, slutade först på 71:a plats av 114 åkare, fyra minuter bakom segrande Martin Johansson. Danielsson skriver själv: ”Tankarna kring gårdagens lopp snurrar på i huvudet, men jag finner ingen anledning till att det ska kännas som det kändes i går. Fortsatt nu framöver så kommer jag fortsätta träna på som planerat ,men lite lugnare än tidigare fram till nästa race och se om det hjälper. Det jobbigaste är att det känns grymt bra på träning men att det inte fungerar på tävling, blir som sagt inte stum utan mer orkeslös och då uppgiven.”
Bara att hoppas för Danielssons skull att det känns bättre till nästa omgång av Sverigecupen, i Boden om tre veckor. Då lär det behövas någon typ av formbesked om han ska vara med i snacket om en plats till U23-VM i Salt Lake City.

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *