Pulsklockan 2016 – vem tycker du ska ha den?

En gång är ingen gång, två gånger är en tradition, brukar det ju heta. Så, när det nu står klart att NA:s och Löpex sports pulsklocka, priset till länets främste konditionsidrottare, går in på sitt tredje år börjar den väl bli så djupt rotad i det allmänna medvetandet att ingen längre minns en tid när den inte fanns (hoppas jag).
Hur som helst är det klart att samarbetet mellan NA och Löpex sport (där NA egentligen bara tillhandahåller utrymme på Konditionsbloggen och någon lite ruta i papperstidningen samt ger vinnaren en blomsterkvast medan Löpex drar det tunga lasset och står för själva klockan) rullar vidare, och ambitionen är att redan på måndag dra igång omröstning. För liksom tidigare år är det ni, kära bloggläsare, som avgör vem som ska vinna.
I fjol blev det ju oerhört dramatiskt när Josefin Gerdevåg ledde från första omröstningsdagen men Danny Hallmén la in en superspurt och ett tag såg ut att ha gått om (men det visade sig att han var för sent ute, och att de sista rösterna som skulle ta honom förbi Gerdevåg var avlämnade efter midnatt på nyårsafton (då omröstningen stänger).
Två av nomineringarna till årets Pulsklocka känns rätt givna. Priset började ju trots allt som någon typ av reaktion mot att det ”aldrig” längre var några konditionsidrottare nominerade till NA:s guldklocka, men i år finns både Martin Regborn och Emilia Fahlin med bland kandidaterna dit, och då ska de förstås också vara givna i en pulsklockeomröstning.
Men vilka fler tycker ni ska finnas med på listan? Jag och Daniel Gustafsson på Löpex sport samsas i urvallsjuryn, men vill ha hjälp för att inte missa några klockrena kandidater. Och dessutom gärna höra era åsikter om hur man väger veteran- och junioridrottare mot seniorer (vad är Patrik Johanssons världsrekord värt?), vad som är viktigast för att komma ifråga för priset vad gäller länstillhörighet; att vara född och uppvuxen här, att bo här, att tävla för en klubb här (kort sagt; är Louise Wiker, Matthias Wengelin och/eller Matthias Kyburz länsidrottare?), och hur väger man olika idrotter och prestationer mot varandra?
Hör av er snarast med era nomineringar, via kommentarsfältet, mejl ([email protected]) eller sms (073-038 94 00).

Tidigare vinnare:
2015: Josefin Gerdevåg, löpning.
2015: Adam Axelsson, skridsko och cykel.

Utdelningen av 2015 års Pulsklocka.
Utdelningen av 2015 års Pulsklocka.

Publicerat av

En kommentar till “Pulsklockan 2016 – vem tycker du ska ha den?”

  1. Patriks världsrekord borde vara tillräckligt för att bli nominerad. Följande citat hämtas från Närkes statistiker Gunnar Johansson ”Har det hänt tidigare att en friidrottare från distriktet satt världsrekord? Jo, vid åtminstone två tillfällen. 1917 kastade Yngve Häckner, Örebro SK, spjut 114.28 m med höger/vänster hand sammanlagt och 1990 löpte Inga Stenbrink, Åsbro GoIF, 60 m inomhus för K50 på 8.63. Yngves rekord i spjut med båda händer förblev oslaget då den varianten av spjutkastning försvann från officiella rekordlistan under 1930-talet. Ingas rekord har däremot slagits av senare tiders snabblöpare.”
    Även totalsegern i förra årets Inneserie visar att Patrik håller hög klass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *