Regborn vann i nattcupen – trots dubbelbommen: ”Har aldrig riktigt förstått vitsen med att orientera när det är mörkt”

Daniel Attås är ju, som jag konstaterade efter premiären förra veckan, nattcupens (eller Löpex vinterseries, om man så vill) okrönte kung. Men i onsdagens deltävling i skogarna strax söder om Nora var Hallsbergslöparen inte med – och då passade istället en viss EM-bronsmedaljör från Örebro på att knipa sin tolfte seger i cupens historia. Men det var ingen rak väg till segern för Martin Regborn, visar gps-spåret som han laddat upp på Livelox – snarare en rejält krokig sådan. Regborn la rejält med tid både till andra (där han precis måste ha missat att få syn på kontrollen vid första passeringen) och fjärde kontrollen (där han tog en rejäl sväng åt fel håll innan han vände tillbaka) och hade så långt bara 13:e bästa tid av 17 startande – över 3,5 minuter bakom ledande Rickard Djerf, Tibro, och tvåan Simon Hedlund, Ärla, som sedemera blev just tvåa bakom Regborn som alltså sprang upp sig rejält – ja, hela vägen till seger – under resten av träningstävlingen.
”Har aldrig riktigt förstått vitsen med att orientera när det är mörkt när man kan orientera när det är ljust, men den här tiden på året har man ju inget val”, skrev Regborn själv på Instagram efteråt. ”Trots ny lampa var jag ute och snurrade i början. Skärpte sedan till mig och kunde avancera hela vägen till seger.”
Elin Winblad gjorde som Attås – vann första deltävlingen men kom inte till start i andra – och därmed kunde Tisarens Lovisa Persson rycka rejält i sammandraget. Tvåa i första tävlingen och seger nu gör att hon toppar sammandraget med åtta poängs marginal. Men segern satt långt inne – Persson och Frida Johansson, från Karlskogaklubben OK Djerf, gick en mäktig strid där Johansson ledde med två sekunder vid den åttonde av de elva kontrollerna men där Persson tog sig förbi och var en ynka sekund före i mål efter över 55 minuters orientering i mörkret. Tyvärr har ingen av dem laddat upp sina gps-filer för allmän beskådan.
Regborn, Hedlund och Jonas Andersson delar ledningen i herrklassen efter två av åtta deltävlingar. Nästa avgörs inte förrän den 18 januari, i Almbys regi (men Regborn lär ju springa redan på söndag igen, när andra deltävlingen i Arbogas julserie avgörs).

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *