Hansson vann i debuten – och Brundin är snabbast även på snö

Maria Gräfnings hann inte på grund av tenta i Stockholm och Bob Impola åkte hem till Kopparberg istället – men helt stjärnfritt blev det ändå inte när första etappen av Tour de Kif avgjordes i Ånnaboda på onsdagskvällen. Jag menar; Olivia Hansson fortsätter sin målmedvetna satsning på långloppskidåkningen (i fjol körde hon bra både i Marcialonga och Vasaloppet och var grym i Nordenskiöldsloppet) och avverkade de 7,5 kilometerna på 21.19 (exakt 2.37 före både Daniel Bjärmark och Elin Fjellström som verkar ha gått i mål på samma tid, om resultatlistan stämmer). Och i herrklassen gav Robert Brundin, som vann tre och var tvåa i lika många tävlingar i lokala rullskidscupen Moto eagle tour i somras, att han är snabbast även på snö. Han tog segern 35 sekunder före klubbkompisen (i Karlslund) Erik Svensson.
”Experimentet” med lika tävlingslängd för damer och herrar verkar också ha fallit väl ut (att bara tre av 21 som kom till start var damer är tyvärr helt normalt i den här cupen, det är tydligen tufft att locka damerna till de lokala skidspåren; men i morgon är i varje fall ett 30-tal anmälda till ett teknikpass som Maria Gräfnings kommer att hålla i Ånnaboda), och Hanssons tid hade räckt till en åttondeplats bland herrarna, om man nu vill jämföra.
Touren fortsätter med nio deltävlingar efter nyår, samtliga på konstsnöspåret i Ånnaboda.

På onsdagen kom också uttagningen till juniorlandskampen i skidorientering i i Finland 6–7 januari, och som väntat finns Filip Jacobsson med.
Och så blev ju förstås Axel Ekström uttagen till Tour de ski …

Publicerat av

4 reaktioner till “Hansson vann i debuten – och Brundin är snabbast även på snö”

  1. Tjejträningen på längdskidor tar gärna emot lite draghjälp av media för att locka ännu fler kvinnor till spåren, så vi tackar för uppmärksamheten här i bloggen och hoppas att längdskidor får synas riktigt mkt i NA framöver 🙂

    Sen är det inte riktigt 30 tjejer anmälda till kvällens träning, utan snarare 20 – vilket ändå är rekord. Hoppas dock på att ännu fler oanmälda dyker upp!

    1. Kul att höra! Hör gärna av er nästa gång Maria kommer, så kanske det blir läge att komma ut och skildra det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *