Konditionsbloggens julklappstips 2016

Har du fortfarande några, svåra nötter att knäcka vad gäller julklappar? Misströsta icke! En tävling i present blir nästan vem som helst glad av (tror jag): Den kan användas som motivation att komma igång och träna eller som sporre att köra hårdare, något att se fram emot eller helt enkelt som en kul grej. Så här är Konditionsbloggens förslag på julklappar 2016!

För den äventyrlige (och vane löparen):
Sixtorpsloppen avgörs 2017 den 15 juli, och är tävlingar på i brutalt vacker natur och på fina stigar där man kan välja distanser mellan tio och 42 kilometer. Anmälan öppnar inte förrän den 3 april, men redan nu kan man köpa sig ett presentkort på en start.
Bergslagsleden ultra (47,5 kilometer) och Kilsbergen trailrun (drygt 14 kilometer) är mina två favoritlopp i trakten, och har öppet anmälan sedan den 1 december.

För den galne:
Ola Nordahl är mästare på att arrangera speciella lopp, och under 2017 bjuder han både på ett maratonlopp inne i Mariebergs galleria och ett runt utsiktsdäcket på Svampen, och därtill ett backyard ultra i Kvinnersta. Tre fantastiskt roliga lopp, för den som har pannben.

För den som ”inte bara vill springa”:
Örebro actionrun erbjuder i år två olika distanser. En kort och hinderpackad femkilometersbana eller en lite längre och hindertekniskt svårare åttakilometare, allt i centrala stan.
För den som inte tycker att det räcker med ”bara” hinderbana presenterades så sent som i går nya Color obstacle rush, som är en kombination av enklare hinderbanelopp och färgkastningslopp (det ersätter Color me rad i Örebro 2017).

För den som vill sätta personligt rekord:
På våren brukar många sätta personliga rekord på tio kilometer landsväg både i Varvetmilen och Startmilen och fram på höstkanten erbjuder Åstadsloppet en snabb halvmara (ser dock inte om de sistnämnda öppnat anmälan än).
Eller varför inte utmana sin vän att springa 1 500, 2 000 och/eller 3 000 meter på inomhusbana? Inneserien ger den möjligheten och är dessutom en rekordbillig klapp – det kostar bara 30 kronor per person och lopp.

För nybörjaren/den som behöver en kickstart:
Har man aldrig tidigare sprungit ett lopp brukar jag rekommendera att börja med något lite, lokalt, familjärt, typ Svillingeruset (som heller inte verkar ha kommit igång med anmälan, men det går alltid att maila och höra).
Men jag vet att många andra hellre vill försvinna i någon folklig, festlig mängd av löpare, och i sådana fall är förstås VårrusetGubbracet (som också saknar information om anmälan, vad jag kan se) eller Blodomloppet att rekommendera.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *