Bob Impola slog till igen – vann Grönklitt julmarathon före brorsan

Bob Impola fick ju ett rungande internationellt genombrott i La Sgambeda för tre veckor sedan (läs mitt reportage om det, och inför fortsättningen på långloppsvärldscupen, här), och även om de här dagarna mellan jul och nyår mest handlar om långa, lugna pass och återhämtning för Kopparbergssonen så passade han på förmiddagen i dag på att åka Grönklitt julmarathon uppe i Orsa – och med nummerlappen på bröstet kom tävlingsdjävulen givetvis fram.
Bob och storebrorsan Bill kom loss från resten av fältet tidigt, och med runt milen kvar av det 42 kilometer långa loppet hängde Bob av även Bill och korsade mållinjen solo på 1.36.08, 44 sekunder före brorsan som höll undan till en andraplats.
Med i loppet fanns rutinerade långloppsåkare som Fredrik Byström (trea), Karlslunds Kalle Gräfnings (femma), Rikard Tynell (sexa), Adam Steen (åtta) och Dan Moberg (nia).
Med åtta dagar kvar till nästa deltävling i långloppsvärldscupen, kinesiska Vasaloppet i Changchun, kan ni kolla in karta och banprofil här.

Bill och Bob Impola på startlinjen i Orsa (näst längst till höger respektive längst till höger i första startled) Notera att Bob kör med ett vätskesystem på ryggen, något som blivit en taktik inför årets säsong då han slipper langning som kan vara tidsödande och svår att nå. Foto: Arrangörerna via Team Serneke

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *