Lilian Forsgren springer Sylvesterloppet – blir det ett par marulkar på lördag?

Förra året krossade Martin Regborn Johan Olssons åtta år gamla banrekord över Sylvesterloppets 10 384 meter. Orienteraren, som sedan dess både tagit EM-brons och en sjundeplats på VM mycket tack vare sin exceptionella löpkapacitet, är som jag tidigare noterat här i bloggen anmäld även till årets lopp, som förstås avgörs på nyårsafton. Men faktum är att även damklassens marulkar i år kan gå till en VM-meriterade orienterare med EM-medalj på meritlistan: Hallsbergslöparen Lilian Forsgren har nämligen anmält sig. Än så länge ser hon dessutom ut som solklar favorit, men det kan ju tillkomma många namn i startlistan än så länge. Det kommer hur som helst bli väldigt intressant att se vilka tider Forsgren kan göra, jag har inte så många noteringar på henne i rena löptävlingar (i våras sprang hon tydligen en åttakilometare på 30.39, och så skrev jag lite om när hon tog en pallplats i premiären av Göteborgs brantaste i höstas). Banrekordet i Nora har faktiskt just en orienterare: Beata Falk som kutade på 37.56 juniorvärldsmästaråret 2008. Bakom Forsgren är Maria Eriksson det tyngsta namnet som hittills anmält sig på damsidan.
I omröstningen om Guldklockan ser det däremot tuffare ut för Forsgren. Hon ligger sist av de sex kandidaterna med bara 44 röster. Regborn har ryckt ifrån till en ledning med över 150 röster – har 630 jämfört med tvåan Emilia Fahlins 468 och trean Axel Ekströms 399 nu på onsdagskvällen. Omröstningen avslutas vid midnatt mellan lördag och söndag.

Noterar för övrigt att Regborn anmält sig till dubbla distanser på Örebro indoor games, hans friidrottsklubb KFUM Örebros stora inomhustävling som avgörs 14–15 januari, och kommer att kuta 3 000 meter på lördagen och 1 500 på söndagen precis som klubbkompisarna Per Sjögren, Tomas Chaillou och Jack Karlsson. Kan bli en spännande duell mellan Regborn och Sjögren!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *