Regborn avslutade året med att krossa banrekordet: ”Ett fint kvitto”

Martin Regborn gjorde precis som förra året. Krossade både banrekordet (den här gången sitt eget) och konkurrenterna och tog hem Sylvesterloppet i Nora (läs mer i kollegans artikel här!). Den här gången gick han dessutom under 33 minuter på de 10 384 meterna (37 sekunder bättre än hans eget banrekord från i fjol) och eftersom ingen Haben Kidane kom till start i år (av hans instagramkonto att döma har han mest tvingats ägna sig åt rehabträning på slutet) blev segermarginalen nästan dubbelt så stor som i fjol; 4.47 ned till Ludvig Börjesson som blev tvåa närmast framför urstarke veteranen Ulf Hallmén (38.02 är sannerligen inte kattpiss av en 48-åring) medan Per Sjögren för ovanlighetens skull fick nöja sig med en fjärdeplats, 5.21 bakom Regborn och 18 sekunder från pallen.
”I år barmark men bitvis hård motvind. Sprang hem segern med tiden 32.59 och krossade därmed mitt eget banrekord från i fjol med 37 sekunder. Ett fint kvitto på att vinterträningen går åt rätt håll!”, skriver Regborn själv om loppet på sitt instagramkonto.
Damloppet var betydligt jämnare, och där dominerade orienterarna fullständigt. Norskan Kristine Fjellanger vann före fem OK Tisaren-löpare på de sju första platserna (om Fjellanger är en blivande Tisaren-värvning eller om hon var på plats av andra skäl återstår att se). Min förhandsfavorit Lilian Forsgren fick se sig slagen av landslagskollegan och klubbkompisen Josefin Tjernlund, som bara var 19 sekunder bakom Fjellanger som korsade mållinjen på 42.17 (Forsgren var 56 sekunder bakom). Ellinor Tjernlund, Rebecka Nylin och Lovisa Persson rundade av Tisaren-dominansen med placeringarna fem, sex och sju, bakom Örebro AIK:s Annika Larsson som ju haft ett finfint 2016 och avsluatde med dryga milen på 44.17. Totalt var tolv damer i mål inom samma marginal bakom Fjellanger som Regborn vann med.

Nyårsförfest Tisarenstyle 🍾🎉🏃💨 Årets siste seier i #Sylvesterloppet i #Nora

A photo posted by Kristine Fjellanger (@kristinefjellanger) on

Nu bänkar vi oss för Tour de ski-kvalet med Axel Ekström!

Publicerat av

2 reaktioner till “Regborn avslutade året med att krossa banrekordet: ”Ett fint kvitto””

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *