Glädjebeskedet: Länets första långlopp blir av

Wadköpingsloppet den 5 februari är förstås både kulmen och höjdpunkten på den lokala skidsäsongen, med sin historik, storlek och som deltävling i den svenska långloppscupen. Men redan nästa lördag är det dags för säsongens första långlopp i länet, och nu på tisdagskvällen kom beskedet om att Lo-spåret i Hällefors verkligen kommer att kunna genomföras (även om snöbristen kan sätta ett lägre deltagartak än vanligt). Tävlingen körs över 40 kilometer (eller 20 kilometer för juniorer och de motionärer som vill) med start och mål vid Hurtigtorpet, och på så lång rundbana som snön räcker till (minst 2,5 kilometer, vilket skulle ge 16 varv, är beskedet i kväll). Per Eklöf är den mest meriterade som anmält sig hittills.
Men innan det är dags för Lo-spåret ska två deltävlingar i Tour de Kif avgöras på konstsnöspåret uppe i Ånnaboda, och den andra, på söndag, dubblerar som DM i längdskidor ((för första gångne med likvärdiga distanser för damer och herrar, tio kilometer för juniorerna och 15 för seniorerna, i klassisk stil med intervallstart). Lucas Lennarsson, som var 20:e på exakt samma distans på senior-SM i Piteå förra året (och då över en minut och 23 placeringar före en viss Axel Ekström i resultatlistan …) är anmäld (det var han även till skandinaviska cupen i Lahtis i helgen, men tvingades kasta in handduken), men efteranmälan är öppen ända in på tävlingsdagen, så vi får vänta med att utvärdera konkurrensen).
Morgondagens deltävling i Tour de Kif (som egentligen skulle vara den tredje, men den andra blev ju inställd) avgörs över tio kilometer i fristil med individuell start på onsdagskvällen.

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *