Jacobssons JVM-uttagning bekräftad – men i morgon tävlar han med skor på fötterna

Precis som väntat, som jag skrev om i går, kom i dag bekräftelsen att Filip Jacobsson är uttagen till sitt tredje och sista junior-VM som skidorienterare. Degerforsaren är en av sex svenska herrar som tagits ut till mästerskapet som avgörs i finska Imatra och börjar med sprint den 8 januari, fortsätter med masstart över långdistans den 9 februari och medeldistans den 11 februari, och avslutas med stafett den 12 januari. Senior-EM och ungdoms-EM (dit Garphyttans Elin Schagerström möjligen är aktuell) avgörs parallellt, men de trupperna släpps först de närmaste dagarna.
Jacobsson tävlar dock redan i morgon, onsdag – men då utan kartställ och skidor. Löpex vinterserie, även känd som Nattcupen, återstartar då efter ett drygt månadslångt jul- och nyårsuppehåll med en masstart i Markaskogen. Anmälda är också snabbspringare som cupledarna  Lovisa Persson och Simon Hedlund (som bor i Örebro men tävlar för Eskilstunaklubben Ärla), samt Daniel Attås (men ingen Martin Regborn; men det är förstås inte för sent att anmäla sig än …).
Dagen till ära måste jag ju dessutom passa på att bjuda på den här läckra bilden ur NA:s arkiv: En sexårig Filip Jacobsson i Strömtorps IK:s talangjaktstävling på Råbäcksgärdet utanför Degerfors lördagen den 6 janauri 2002:

Filip Jacobsson, för 15 år sedan. Foto: Håkan Risberg

Publicerat av

Jonas Brännmyr

2 reaktioner till “Jacobssons JVM-uttagning bekräftad – men i morgon tävlar han med skor på fötterna”

    1. Aha, måste ha räknat fel. Eller också stod det fel publiceringsdag i vårt arkiv. Men visst var det en fin bild?! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *