Positiva beskedet från Bob Impola: Gör comeback efter sjukdom

Det var en sjukdomssläng efter Kinaresan, med feber som främsta symptom, som stoppade Bob Impola från start i Kaiser Maximilian lauf i lördags. Faktum är att Kopparbergsåkaren, som kör för SK Bore i klubbtävlingar och Team Serneke i långloppsvärldscupen ski classics, inte ens kom iväg till Österrike utan blev kvar hemma i Sverige.
Man kan förstås diskutera om Kinaresan därmed kostade mer än den smakade för Impola, men med tanke på att han fick med sig en tolfteplats och värdefulla poäng hem så lär den ändå betala sig på sista raden (det var betydligt ”lättare” att bli tolva i Kina än i Österrike, så hade alternativet varit att stå över ett av loppen var Österrike att föredra, och därtill fick han ju en chans att köra i gula ledarvästen).
Hur som helst fick jag i går positiva besked i ett sms från teamets sportchef Johan Kask, som meddelade att Bob kände sig bra efter ett intervallpass på onsdagen och bestämt sig för att åka ned till Schweiz för lördagens deltävling i cupen, La diagonela i Engadindalen (en tävling som precis som originalbanans 65-kilometerssträckning kommer ha start och mål i Zuoz, en som fått kapa en del av de södra delarna mot St Moritz och därför i snöbristens 2017 ”bara” blir 50 kilometer lång). Julia Svan, som blivit nästan lika känd för sina återkommande sjukdomsbekymmer som för sin välbekanta pappa, gör debut som lagkompis till Impola i Team Serneke, och med toppåkarna Sara Lindborg och Oskar Kardi samt Erik Melin Söderström och Rasmus Blom till start mönstrar laget hela sex åkare. Även Bill Impola, som 2015 ju hade avgjort La diagonela när han körde fel (följde efter en tv-skoter som körde fel) och svängde ut på ett extra varv i stället för in på upploppet, kommer också till start, för Brink ski team där Jörgen Brink själv nu gör säsongsdebut.

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *