Wengelin får sambon som förbundskapten: ”En sann glädje”

Annie Söderberg, 27, från Örebro blir ny förbundskapten för svenska landslaget i mountainbike. Det meddelade Svenska cykelförbundet i slutet av förra veckan. Söderberg har ju själv en gedigen bakgrund inom mountainbiken, bland annat inom downhilldisciplinen, och är högskoleutbildad både inom psykologi och fysiologi med idrottsinriktning och har sedan flera år fungerat som tränare åt sin sambo, Matthias Wengelin som blev femma på VM och sexa på EM i somras. Och nu blir Söderberg alltså dessutom förbundskapten och ansvarig för kommande mästerskapsuttagningar för Wengelin. Men allra mest kittlande är förstås att hon kommer att basa över OS-guldmedaljören Jenny Rissveds.
– Min erfarenhet av arbete inom elitidrotten har gjort mig beredd att möta det mesta. Jag kommer att arbeta för att skapa ett starkt team av kompetenta och kompletterande förmågor kring landslagsverksamheten. Det är en sann glädje att nu leda de aktiva som förbundskapten, säger Söderberg till cykelförbundets hemsida.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *