Tre länsåkare på pallen i Vasaloppspåren

Det var ju inte bara Öppet spår i går, söndag, utan därtill Ungdomsvasan, som nu för tiden arrangeras i fyra olika ålderskategorier över tre, fem, sju respektive nio kilometer för tio-, tolv-, 14- och 16-åringar. Och det blev faktiskt tre pallplatser till länsåkarna i fäders spår: Granbergsdals Ludvig Berg tog andraplatsen, slagen på målfoto av Domnarvets Mattias Aadersson, med mindre än en sekunds marginal, i en mäktig spurtbatalj i H14-klassen där Domnarvets Erik Johansson bara var trea trots att han bara var sekunden bakom segrande klubbkompisen. Och bland tioåringarna blev det dubbla tredjeplatser till Garphyttans Ellen Olsson (som var 1.02 bakom segrande Astrid Hermansson, Kvarnsveden men bara sex sekunder från andraplatsen) och Kopparbergs Oskar Söder (som förvisso tävlar för IFK Grängesberg, men ändå; slagen med 32 sekunder av Stockviks Kaspar Ericsson). I äldsta klasserna knep Garphyttans Mattias Törnqvist bästa placeringen med en 13:e-plats.
Marcus Ekström och Adele Kvarnström var för övrigt måndagens snabbaste Öppet spår-åkare från länet med tiderna 5.36.38 respektive 7.08.00. Tiden räckte till en niondeplats för Ekström i Försvarsmaktsvasan, som vanns av en viss Oskar Svärd …
I morgon är det dags för Halvvasan.

Och så har Matthias Wengelin äntligen summerat sista dagen av Cyprus sunshine cup:

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.