Två finfina tävlingar ställs in – varken Örebro triathlon eller Sixtorpsloppen blir av

Kanske är jag, precis som så ofta, sist på bollen här, men det ena ledde till det andra (jag såg att Emma Graaf hade vunnit en friplats i Startmilen, och kom att tänka på Örebro triathlon, och sedan surfade jag in på deras hemsida, och sedan surfade jag vidare …) och det visade sig att både Örebro triathlon och Sixtorpsloppen tvingats ställa in i år. Båda på grund av andra åtaganden för tävlingsledningarna, som det verkar.
Örebro triathlon skrev redan den 13 februari, för tre veckor sedan, att ”som många av er redan vet så är årets tävling inställd på grund utav förändringar inom tävlingsledningen. Vi tycker såklart att detta är tråkigt men hoppas kunna komma tillbaka till nästa år och göra en minst lika bra tävling som sist.”
Tävlingen har arrangerats nio år i rad, 2008–2014 under namnet Kilsbergen triathlon (då känt som ett av Sveriges tuffaste triathlon, om man räknar kuperingen snarare än distansen) och de två senaste åren inne i centrala Örebro. Graaf, som jag skrev om ovan, och Karl-Johan Danielsson får därmed behålla sina titlar som regerande mästare ett år till.
Sixtorpsloppen, i Morgan Rosells regi, hade premiär förra säsongen med tre distanser (maraton, halvmaraton och milen) på stigar runt Bergslagsledens etappmål i Sixtorp, och såg fantastiskt fint ut. Jag hade redan skrivit in loppet i min tävlingskalender i år, men nu blir det alltså inte av. Det ”blir tyvärr inget lopp i år då arrangören jobbar med extremtävlingen Battle of vikings”, skriver Rosell på hemsidan. Battle of vikings är ju nordens tuffaste extremendurotävling och körs varje år runt Södra Storstenshöjdens slalombacke.
Några lopp som blir av? Jodå, redan på onsdag är det dags både för en ny deltävling i Löpex vinterserie för ny etapp i Tour de Kif.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *