Helgens höjdare

1. Startmilen
Äntligen är det dags för premiär i långloppscupen. Efter ett gäng inomhustävlingar (i Tybblelundshallen och Marieberg galleria), Rusakulan vertikal tour, Nora marathon och Varvetmilen börjar länets löparsäsong på riktigt allvar med klassiska Startmilen. Jag skrev en del om vilka som anmält sig (och vilka som inte gjort det) när anmälningstiden gick ut häromdagen, och i den senare kategorin kanske man också ska nämn fjolårstrean Linus Rosdal (som jag inte hört så mycket om under vintern) och -fyran Erik Anfält, som fortsätter med  dagliga rapporter på instagram om sin rehab med sikte på att kunna springa Paris marathon nästa söndag (slutgiltigt beslut om startar verkar ännu inte vara taget).

2 och 3. Inställt …
Här hade jag förstås tänkt skriva om Flandern runt och Reistadslöpet, men med Emilia Fahlin respektive Bob Impola ute ur matchen finns inget lokalt att ta på där. Och med löpningen koncentrerad till Starmilen, swimrun- och triathlonsäsongerna ännu i sin linda, skidsäsongen i princip avslutad och orienteringslandslaget i Estland på läger händer inte så mycket annat. Ska man rycka efter halmstrån så finns en handfull länslöpare med i Mälarmårdsdubbeln på söndag. Alltid något.

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *