Nyårslöftet som kom av sig … eller? (Och Fahlins ord inför Tour of California)

Som trogna bloggläsare säkert minns slog jag till med ett träningsrelaterat nyårslöfte i år. Nä, inte att träna mer eller annorlunda än tidigare – utan att bli bättre på att fylla i min träningsdagbok (och att göra det offentligt, så jag inte kan fuska med det). Det höll till den 24 april. Men ni som tror att jag brutit löftet – eller, vilket hade varit betydligt värre, helt slutat träna sedan dess – kan jag nu meddela att jag bara gått över till en stängd sida. Inte för att jag vill hålla min träning hemlig på något sätt, utan för att det ingår i konceptet med ett nytt pulsband jag köpt (och parat med min garminklocka), och det känns overkill att hålla sig med två träningsdagböcker. I min nya träningsdagbok ser till exempel dagens pass (och summeringen av senaste månaden uppe till vänster) där jag sprang drygt 17 kilometer på en landsväg mellan Motala och Vadstena (var på väg hem från speedwaymatchen i Vetlanda och stannade när jag kände att hotellfrukosten lagt sig tillrätta …) ut så här:

Jag ska höra med utvecklarna av sidan om det går att lösa så att ens profil och pass blir upplåsta och offentliga, men än så länge verkar den funktionen inte finnas.

I morgon, torsdag, startar Amgen Breakaway from Heart Disease Women’s Race empowered with SRAM, eller Tour of California som vi vanliga dödliga kallar etapploppet på damernas världstour i landsvägscykel för. Touren består av fyra etapper där de två första har start och mål i Lake Tahoe och innehåller några klättringar (den andra betecknas som bergsetapp) medan de två sista har mål i Sacramento och är helt pannkaksplatta. Emilia Fahlin är på plats, men hennes Wiggle-Honda är decimerat till fyra cyklister (normalt i världstouren har respektive lag sex eller åtta till start) med världsmästaren Giorgia Bronzini, Audrey Cordon-Ragot och Amy Cure vid sidan om Örebrocyklisten (det beror på att resten av truppen just avslutat den kinesiska världstourdeltävlingen Tour of Chongming Island, den där Fahlin i fjol vann karriärens första bergatröja). I ett blogginlägg på teamets hemsida berättar Fahlin om sina känslor inför tävlingen, att det är som att komma hem eftersom hon tränat så mycket just på de här vägarna utanför San Francisco och om segern i tävlingen 2009. Det inlägget rekommenderar jag förstås alla att läsa. Fahlin berättar där också om lagets ambitioner inför etapploppet: ”Vi har inte riktigt ett lag för sammandraget, men vi kommer alla att leta efter möjligheter under touren och försöka ta hem någon etapp. Jag tror att vi har några riktigt vassa kort: Givetvis ’Gio’ (Bronzini) i spurten, men Audrey har haft en riktigt grym vårsäsong och kan klättra bra och Amy kommer direkt från att ha visat superform på bancyklings-VM.”

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *