Bidrog med 264 meter i höjdmeterskampen (och visst blev det världscup för Forsgren och Tjernlund)

Först och främst: I dag presenterades den slutgiltiga truppen till världscuppremiären i orientering, minitouren i Finland nästa vecka, och visst blev det som jag tippade (och lobbade för) i söndagens blogginlägg: Både Lilian Forsgren och Josefin Tjernlund fanns bland de sex namn som kompletterar Martin Regborn och de övriga elva förhandsuttagna. Mer om det kan ni läsa här.

Själv var jag också ute och sprang i terrängen i går, men utan karta. Team Nordic Trails Örebroavdelning arrangerade sin del i Höjdmeterskampen, en intern tävling mellan löptränings och -researrangörens olika orter om vilka som kan samla flest höjdmeter på 15 minuter. Det handlar helt enkelt om att locka så många löpare som möjligt till ett gratis träningspass, och sedan få dem att springa upp och ned för en backe så många gånger som möjligt. Och när jag fick lite tid över efter jobbet åkte jag givetvis till Sörbybacken och hjälpte till. Tolv vändor lyckades min sargade och motsträviga kropp klämma ur sig (de första fyra–fem strax under minuten per varv, de sista en bra bit över …), och det bidrog med 264 meter i kampen där vi, ett drygt 30-tal löpare, totalt lyckades skramla ihop 316 varv i backen för totalt 6 952 höjdmeter (ingen Mount Everest, alltså, som arrangören hoppats på på förhand, men bara nio meter från ett Aconcagua [världens högsta berg utanför Asien]). Jag fastnade också på en bild, som jag lånar från arrangörens facebooksida:

Konditionsbloggare på väg uppför Aconc… Sörbybacken.  Foto: Team Nordic Trail

På lördag blir det mer backlöpning, då springer jag Stockholms brantaste. Orienterarna, däremot, springer redan i kväll sjätte deltävlingen i OK Milans poängtävling, i Timanshyttan.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *