Sverige vann – och Lilian Forsgren gjorde starkt lopp i märklig situation

(UPPDATERAD) Martin Regborn stod över – och Lilian Forsgren fick ett rätt märkligt utgångsläge när världscupen i världscupen i orientering brakade igång 2017 års säsong med mixedsprintstafett i Finland, några mil väster om Helsingfors, på onsdagen. Tisarenlöparen fick springa sistasträckan för svenska andralaget, men dels stämplade Lina Strand fel redan på första sträckan (vilket gjorde att laget sprang resten av loppet utom tävlan) och dels sprang Forsgrens klubbkompis Josefin Tjernlund en herrsträcka (den tredje, vilket gjorde att laget halkade ned från XXX , och att Tjernlund fick ett test i princip utan värde eftersom hon bara kunde mäta sig med herrarnas tider), vilket gjorde att Forsgren fick gå ut som 20:e lag på sistasträckan. Trots det noterade hon fjärde bästa sträcktiden av samtliga lag på sista sträckan, bättre än löpare som Merja Rantanen och Ida-Marie Naess Björgul.
Därmed blev det inga länsinsatser alls att rapportera från stafetten som Sverige, med Karolin Ohlsson, Emil Svensk, Jonas Leandersson och Helena Jansson i förstalaget, ändå vann 13 sekunder före tvåan Schweiz och över minuten före trean Storbritannien, efter att ha varit i ledningen från start till mål (men så verkade det inte under själva loppet, där Danmarks Maja Alm pressade Jansson i en stenhård spurtduell som Jansson vann; men Alm blev senare diskad för att ha missat en kontroll).
I morgon springer både Forsgren, Tjernlund och Regborn när världscupens minitour startar med sprintkval på 10.00 på förmiddagen, finsk tid.

Vakna bloggläsare har upplyst mig om att Martin Bäckströms tid i Studenthalvan, som jag skrev om i går, nog verkligen var för bra för att vara sann. Det verkar nämligen som om Bäckström sprang fel, och av misstag genade, på vägen till 15.27 över de fem kilometerna som därmed kanske inte blev just fem kilometer … (hur som helst gjorde han från sista startgrupp och i halvmaratondebuten urstaka 1.22.31 i Göteborgsvarvet i helgen):

19.00 i kväll kommer det ut en pluslåst artikel på na.se om KFUM Örebro och deras satsning på lagmatchen i division 1 Svealand som avgörs i morgon, torsdag. KFUM ställer upp med starka lag och kan mycket väl ta klivet upp till lag-SM-kvalet (seger i division 1 krävs för att ta plats bland de 4+12 klubbarna i högsta divisionen) till nästa säsong både på herr- och damsidan. Vad gäller medel- och långdistansare mönstrar KFUM Josefin Gerdevåg (1 500 och 3 000 meter), Per Sjögren (3 000 meter), Jonatan Gustafsson (1 500 meter), Melker Forsberg (2 000 meter hinder), Alexander Larsson (800 meter), Lisa Hallmén (1 500 meter hinder) och Cornelia Fernsten (800 meter). En inte helt uppdaterad startlista finns här.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *