Regborn om dubbla mästerskap i juli: ”Är ett ganska snällt program”

Den svenska VM-truppen i orientering presenteras inte förrän på onsdag, men att världscupledaren Martin Regborn får en plats är förstås givet (frågetecknet är vilka distanser han kommer att få springa, han är ju i praktiken aktuell för samtliga fem), och i går fick han dessutom en av två svenska herrplatser till world games som förbundskapten Håkan Carlsson hade att fördela. Jag pratade med Regborn i egenskap av banläggare i sprint-SM i går (läs den pluslåsta artikeln det renderade i här, och läs också om Lilian Forsgrens förhoppningar inför helgen här), och passade givetvis på att höra hur han ser på att springa två mästerskap under samma månad (orienterings-VM 30 juni–8 juli, orienteringen i world games 25–27 juli).

– Det är ett ganska snällt program ändå. Det är 2,5 veckor emellan och det ska inte vara några problem att hinna ladda om och ha bra form på båda, säger Regborn till Konditionsbloggen.
I world games är det tre distanser på tre dagar, blir det tufft, då?
– Jag tänker att det blir samma för alla. Man kör allt man har på alla lopp, det kommer alla att göra.
Hur värderar du world games, är det snäppet under VM och EM vad gäller prestige?
– Ja, world games är mer en möjlighet att visa upp orienteringen. Det är svårt att värdera sportsligt. Men det blir givetvis full insats från min sida. Och det är speciellt att få åka dit, det är bara vart fjärde år, det är få löpare som får springa och ganska exklusivt, och det är ju så nära ett OS som vi kommer.
Finns det en chans att orienteringen kommer med i OS i framtiden?
– Internationella orienteringsförbundet har ju det som vision, men jag har dålig koll på förutsättningarna.
Vad händer fram till VM?
– Nu är det mesta av jobbet gjort, nu handlar det mer om formtoppning.

Missa förresten inte Regborns egen blogg om VM-testerna i Estland och världscuppremiären i Finland!

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *