På lördag smäller det – här är startlistan i Örebro backyard ultra

Jag har bara två mållopp 2017: Bergslagsleden ultra i september – och Örebro backyard ultra som startar på lördag morgon klockan 9.00 och förhoppningsvis inte slut förrän en bra bit in på söndagsdygnet. Det handlar, som ni känner till om ni följt bloggen, om att springa 6 706 meter per timme så många timmar i sträck som man orkar, och tävlingen avgörs i Kvinnersta. Jag sprang 18 varv i min debut i Lur 2015 och 19 varv (drygt tre maratonlopp, alltså) i Örebro i fjol. Det första var en överprestation då jag siktade på 14 varv, det andra en underprestation då jag siktade på 24, men det gav ändå en andraplats bakom Hasse Byrén och en silverkrans som fortfarande hänger som prydnad på min ytterdörr.
Sedan ett antal dagar finns startlistan för årets tävling ute, och det räcker med att läsa två namn för att förstå att det kommer bli hart när omöjligt att upprepa fjolårets andraplats: Vid sidan om Byrén kommer nämligen också Sören Forsberg, som vunnit svenska riksmästerskapet (motsvarande SM) i 24-timmarslöpning. På damsidan (det är som tur var två olika klasser) finns Kristinehamns Nina Eibring, som vann damklassen på 21 varv förra året och kutade 31 timmar i Trosa ultra backyard i april. Det är rekord på svensk mark (herrekordet skrevs till 33 timmar för Richard Andersson; men svenske Johan Steene delar världsrekordet på 49 timmar från en tävling i USA 2014).
Annars är det ju väldigt öppet och nästan omöjligt att förutspå den här typen av tävlingar där pannben är viktigare än löparben och kramp är en värre fiende än flås.
Blir du också sugen på att komma och springa på lördag? I sådana fall finns det fortfarande platser över. Hoppas vi ses i Kvinnersta!

Mina tidigare backyardlopp:
Örebro backyard ultra 2016: 19 varv/timmar (127,5 kilometer).
Lurs backyard ultra 2015: 18 varv/timmar (112,5 kilometer).

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *