Attås bara fem sekunder från att knäcka världsmästaren i Idre

Marginalerna är ju ofta små i sprintorientering – och i dag var det bara fem sekunder som skiljde Tisarens Daniel Attås från en riktig skalp när Idreveckan fortsatte med Idresprinten. Mer skiljde nämligen inte upp till förre världsmästaren, men i år VM-nobbade, IFK Göteborg-löparen Fredrik Bakkman. Attås var 16 sekunder snabbare än Bakkman till första kontrollen och höll ledningen (det är ju indiviudell start, men om man räknar kontroll för kontroll i efterhand) till den sjunde av de 13 kontrollerna. Ett tag var Attås nio sekunder bakom, men en stark avslutning gjorde att han plockade hela vägen till de fem som skiljde i mål. Attås klubbklompisar Gustav Hindér och Oskar Andrén var trea och sexa i mål, men rejält distanserade av tätduon, 1.51 respektive 2.30 bakom.
Milans Josefin Erlandsson tog andraplatsen i damklassen (där inga landslagslöpare kom till start) med Tisarens Ellinor Eriksson på sjätte plats.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *