Nu tar bloggen längsta semestern någonsin – här är något av allt ni i n t e kommer få läsa om!

35 dagars sammanhängande semester. Det är ju fem veckor, en vanlig sommarledighet, tänker ni. Men det är faktiskt mitt livs längsta semester, och därtill blir det bloggens längsta uppehåll någonsin. 35 dagar får ni klara er tills nästa uppdatering, som kommer att trilla in här på torsdagen den 17 augusti. Men för att ni inte ska missa alltför mycket följer här en kort, summarisk och säkerligen rätt bristfällig sammanfattning av det viktigaste som händer fram tills dess:

Löpning: Louise Wiker ska springa maratonloppet i friidrotts-VM och Lisa Bergdahl (redan på fredag) 10 000 meter i U22-friidrotts-EM. Sedan följer ungdoms- och junior-SM i friidrott, hela fjällmaratonhelgen som verkar locka många länslöpare i år (bland annat  och fyra deltävlingar i långloppscupen (Semesterhalvmaran, Dalenrundan, DM över 10 000 meter och Stripastafetten) plus Svartåloppet (som jag själv förstås ska springa). Därtill blir det givetvis fem upplagor av Örebro parkrun. Och så får man ju inte missa Bergslagsleden på fem dagar.

Orientering: Martin Regborn ska springa world games och de flesta andra gör upp på hemmaplan i O-ringen. Och inte minst avgörs ju de tre sista deltävlingarna i Milans poängtävling under första halvan av augusti.

Landsvägscykel: Just nu pågår U6 cycle tour med bland andra Jacob Ahlsson, och sedan följer Ringenloppet som är näst sista deltävling i den svenska cupen. Vad proffset Emilia Fahlin kör efter sin sjukdomsperiod är förstås mer osäkert, men början av augusti var ju en av hennes målperioder under säsongen med EM i Danmark, titelförsvaret vid Vårgårdas GP och Tour of Norway var ju en av hennes nyckelperioder i förhandsplaneringen inför säsongen.

Triathlon och swimrun: Vikersmästerskapen i triathlon och Vretstorps triathlon är ju två av sommarens trevligaste lopp, och därtill ska en del utmana sig med tävlingar som Karlstad triathlon. Det finns en hel del att välja på.

Mountainbike: Svenska cupen fortsätter med Alingsås MTB, i långloppscupen avgörs både Engelbrektsturen och Finnmarksturen och så drar ju Vasaloppets sommarvecka igång med Cykelvasan (men som tur är hinner jag tillbaka i tjänst till Ultravasan).

Mountainbikeorientering: Stjärnan Marcus Jansson och debutanten Karin E Gustafsson kör EM, och medaljhoppet Erica Olsson kör ungdoms-EM.

Rullskidor: Dagen innan jag är tillbaka från semestern ligger ju nästa deltävling i Moto tour, men det mesta av det bästa av rullskidssäsongen kommer senare i augusti och september.

Men framför allt: Passa på att njuta av sommaren och stick ut och rör på er! Bergslagsleden ligger öppen i både sol och regn och det finns hur många fina cykelstråk och mountainbikeleder som helst i länet. Ut och njut!

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *