Karlskogapar springer halv-Marathon des sables

Regina och Tom Johnsson från Karlskoga, som bland annat sprungit båda upplagorna av Örebro backyard ultra, är just nu på kanarieön Fuerteventura och springer ett helt nytt lopp: Half Marathon des Sables Fuerteventura. Det är klassiska superhårda ökenloppet Marathon des Sables, som avgjorts sedan 1986, som nu ynglat av sig och börjat starta fler lopp runt om i världen, och bland dem den här halvvarianten. ”Halv” betyder i sammanhanget 120 kilometer i stället för de runt 250 som originalet består av. De 120 fördelas på tre etapper, och startar i dag, tisdag, med en cirka 25 kilometer lång etapp, med en riktigt ordentlig stigning (runt 350 höjdmeter på knappt fem kilometer), längst söderut på ön. I morgon väntar kungaetappen, drygt 60 kilometer där löparna förväntas behöva använda även natten till torsdagen för att nå målet, och på fredag avslutas tävlingen med den sista etappen.
Precis som vanligt när det gäller Marathon des Sables måste löparna bära med sig all sin utrustning i ryggsäckar genom hela loppet, och det är spartanska övernattningar i tält som gäller. Men till skillnad från ökenhettan (och nattkylan) från originalet så verkar det bli fina 27 grader på dagarna och just under 20 på nätterna på Fuerteventura.
Det har inte ramlat in några resultat för Johnsson-laget än, men ni kan följa livetrackingen via första länken i inlägget. Stockholmarna ”Marathon-Mia” Thomsen, Stefan Kindgren, Henrik Kindgren och Alexandre Fleury springer också loppet. Spanjoren Alejandro Fraguela Breijo och britten Anna-Marie Watson var först i mål på tisdagen, på 2.23 respektive 3.04.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *