Därför ställs Karlslundsloppet in: ”Alltför få anmälda”

På lördag förmiddag skulle Karlslundsloppet, milloppet på fint, mjukt underlag på Väster som avgjorts årligen sedan 1999, med start och mål vid Karlslunds motionscentralha avgjorts. Men i dag meddelade arrangörerna i Karlslunds IF via sin facebooksida att tävlingen är inställd på grund av för få föranmälningar.
”Beslutet grundar sig i att det var alltför få anmälda för att kunna genomföra ett högkvalitativt arrangemang. Förbetalda återbetalas 100 procent”, skriver arrangörerna.
Vi får se om fjolårets upplaga, som drabbades av en del strul, blir den sista, eller om tävlingen återkommer 2018. Anette Carlsson och Thomas Chaillou får hur som helst fortsätta vara regerande mästare ett år till, och länets löpare får i stället ta sikte på Annaloppet i Nora på söndag.
Det var för övrigt redan på förhand klart att Karlslundsloppet i år inte ingick i långloppscupen, så den inställda tävlingen påverkar inte utgången där.

2018 års tävlingsprogram i löpning växer nu fram dag för dag på Närkes friidrottsförbunds hemsida, och sedan jag skrev senast har nu ytterligare tolv tävlingar ansökt om sanktion. Vi snackar inga stora överraskningar, direkt. Enda förändringen är att Semesterhalvmaran och Sommarmilen, LK Gränslös båda arrangemang mellan Fjugesta och Kumla, flyttar från tredje till andra lördagen i juli, och alltså avgörs den 14 juli 2018.
Varvetmilen, som tidigare hette Göteborgsvarvets seedningslopp (en snabbsprungen milbana på Väster i Örebro) flyttade inför årets säsong från slutet av augusti till sista söndagen i mars (två helger före Startmilen), där den ligger kvar även 2018. Örebro AIK halvmaraton ligger kvar på tredje onsdagen i april, vilket gör att den 2018 hamnar bara elva dagar efter Startmilen (och korta terräng-DM ska väl in däremellan, det är inte inlagt i schemat än). Hälleforsterrängen, det klassiska terrängloppet med start och mål vid Hurtigtorpet, behåller andra lördagen i maj, Fröviloppet ligger kvar på tredje lördagen i juni, Viby marathon avgörs precis som i fjol två veckor senare, Östansjöloppet (tävlingen med intervallstart) kommer, precis som i år, att avgöras den fjärde lördagen i augusti (då som nu två dagar efter Blodomloppet), Kilsbergsleden springs den första lördagen i november och Lucialoppet arrangeras den sista lördagen före Lucia.
Mer intressant blir det förstås när vi har hela listan med arrangemang och kan vilka tävlingar som försvinner (och förhoppningsvis framför allt om några nya tillkommer). Och vi får förstås se vad som händer med Karlslundsloppet 2018.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *