Så gick det för Karlskogalöparna i första halv-Maraton des Sables

Jag skrev ju häromveckan om Karlskogaparet Regina och Tom Johnson som skulle springa den allra första upplagan av halv-Maraton des Sables på Fuerteventura, och när jag häromdagen sprang in i Tom på Konsum här i Karlskoga kom jag på att jag glömt redovisa resultatet: Tom och Regina klarade det 120 kilometer långa kraftprovet på ett lysande sätt och tog mållinjen med en sammanlagd tid på 28 timmar, 23 minuter och 19 sekunder fördelat på tre etapper, där den långa, 60 kilometer, stod för drygt 19 timmar, där deltagarna fick tillbringa hela natten med att ta sig fram över det som rapporteras vara en väldigt tuff och teknisk bana, kanske på det sättet till och med värre än originalet i Marocko (som dock är dubbelt så långt).
För Regina ledde resultatet till en 24:e-plats i damernas veteranklass (hon var tolva efter att ha klarat av första dagen på 5.16.06) medan Tom var 21:a i sin veteranklass. Peruanen Remigio Huaman Quispe och britten Anna Maria Watson vann på 10.38.57 (över en timme före tvåan, spanjoren Jonathan Hernandez Curbelo) respektive 13.51.26 (43 minuter före danska Kristina Schou Madsen, svenska Maria ”Maraton-Mia” Thomsen blev tia, 4,5 timmar bakom).

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *