Helgens höjdare – det krävs för att Sjögren ska ta hem långloppscupen

1) Åstadsloppet
Förstås, det här har ju fortfarande potential att bli årets häftigaste lopp, med både Linus Rosdal, Martin Regborn, Per Sjögren, Josefin Gerdevåg och Thomas Chaillou anmälda (och det är väl inte helt omöjligt att Erik Anfält efteranmäler sig). Sedan får vi väl se hur många som kommer till start. Rosdal har haft lite bekymmer och stod över Lidingöloppet, Sjögren var sjuk förra veckan och hoppade Hostruset och Regborn har precis avslutat orienteringssäsongen, så vi får väl se vem som har ben och lungor i ordning. Gerdevåg är regerande mästare på damsidan och har bra chans att ta hem loppet i år igen. På herrsidan är VM-löparen David Nilsson regerande mästare, men inte anmäld. Skulle Sjögren vara bästa länslöpare i loppet så säkrar han dessutom segern i långloppscupen, eftersom han då har 58 poäng medan 58. Vilket är exakt samma summa som Per Arvidsson maximalt då skulle kunna nå (om han blir tvåa i Åstadsloppet och vinner de tre deltävlingar som är kvar), men han kommer då ändå ha färre segrar än Sjögren (8–4). Om vi leker med tanken att Arvidsson inte tar någon poäng i Åstadsloppet och att Heshlu Andemariam blir som bäst fyra, så räcker en femteplats bland länslöparna för att Sjögren ska säkra cupen. För Mikaela Kemppi (som inte är anmäld) gäller som tidigare att en fjärdeplats räcker för att säkra cupsegern, en femteplats om Liduina van Sitteren inte vinner.

2) Daladubbeln
Det är inte särskilt mycket orientering kvar den här säsongen, men Daladubbeln är en klassisk ungdoms- och juniortävling i Falun, med tvåmannastafett på lördagen och patrulltävling på söndagen, där resultaten från de båda dagarna slås ihop. Det är en del länslöpare på plats, men få av de allra snabbaste. Ett undantag är KFUM Örebros Jonatan Gustafsson (som ju också är en kvick banlöpare) som bilar lag med Nyköpings Ludvig Ek.

3) Örebro parkrun
Det är rätt tunt i tävlingskalendern överlag den här helgen, men Örebro parkrun tuggar ju oförtrutet på, lördagsmorgon efter lördagsmorgon. I morgon får vi se hur tävlingen står sig i konkurrensen med Åstadsloppet, som ju erbjuder både fem-, tio- och halvmaraklasser, och dessutom har gratis start för alla högstadieelever (Örebro parkrun är alltid gratis, för alla).

Publicerat av

2 reaktioner till “Helgens höjdare – det krävs för att Sjögren ska ta hem långloppscupen”

  1. Ang.Daladubbeln skrev du: ”Det är en del länslöpare på plats, men få av de allra snabbaste”.
    Håller inte helt med dig. Från länet sprang t ex en nybliven SM-medaljör från Tisaren. En annan snabbfotad kille på både bana och i skog vann dessutom förstasträckan i H16 i mycket tuff konkurrens. Och länet fick också en totalseger genom Axel Thybeck Lindebygden och Edward Pelander Djerf i H10-klassen! Jonathan Gustafsson, som du nämnde i förhandssnacket deltog dock inte.

    1. Tack för uppdateringen! Jonatan var anmäld men kutade visst Åstadsloppet istället, såg jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *