Anmälan stängde – många tunga namn saknas till terräng-SM

Ingen Martin Regborn, Mikaela Kemppi, Per Sjögren, Josefin Gerdevåg, Erik Anfält, Erika Bergentz eller Linus Rosdal (och förstås inte heller någon Louise Wiker eller Haben Kidane) så långt ögonen når. Näe, när ordinarie anmälan till terräng-SM, som avgörs i Huddinge nästa helg, stängde nu vid midnatt saknades samtliga tunga länsnamn. Nu går det förvisso att efteranmäla sig ända in på tävlingsdagen, till förhöjd avgift, men det verkar inte troligt att det blir några större framgångar för länslöparna i terräng-SM den här gången.
Förra året tog ju Wiker brons (och guld i lagtävlingen), Bergentz guld i K40, Sjögren silver i M35 och både Rosdal och Regborn var topp 15 i herrarnas elitklass. Nu står i stället hoppet främst till Fellingsbrofostrade Sävedalenlöparen Lisa Bergdahl, som tillhör guldfavoriterna i K22-klassen, som vann Lidingöloppet i den åldersklassen i höst och som har möjlighet att få springa både NM och EM i terränglöpning i höst efter att ha sprungit 10 000 meter i U22-friidrotts-EM i somras.
IF Starts veterandamer tog SM-silver i lagklassen i fjol, och har ett ramstarkt lag även i år med Anna Pettersson, Marie Dasler och Maria Eriksson. I P15 tillhör Wilhelm Bergentz, Thoren, favoriterna precis som Sören Forsberg, Örebro AIK, i M50. och i M22 gör Heshlu Andemariam, Start en intressant start.
De enda länslöparna som springer seniorklass är Örebro AIK:s Liduina van Sitteren och KFUM Örebro-grabbarna Jonatan Gustafsson, Abdigani Khadar och William Wickholm, som utöver sina ordinarie juniorklasser på söndagen anmält sig till lördagens seniorlopp över fyra kilometer (ungdomar, juniorer och veteraner springer ju bara en distans, seniorerna springer fyra kilometer på lördagen och åtta/tolv kilometer på söndagen).
Vi får väl se om det tillkommer några fler namn när vi närmar oss. Men först väntar ju terräng-DM i Åsbro i helgen.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *