Årsskifte i friidrotten – här är löparna som byter klubb

Friidrottens årsskifte äger som bekant (för somliga) inte rum den 31 december/1 januari, utan den 14 november/15 november. Då inleds formellt nästa säsong, och det är tills dess övergångar ska vara registrerade om idrottarna ska slippa den karenstid man drabbas av om man går vid någon annan tidpunkt under året. Härom dagen släppte därför Svenska friidrottsförbundet listan på de övergångar som registrerats i tid (133 stycken in alles) och några löpare från distriktet finns faktiskt med. Först och främst kanske Lukas Melander, som tidigare sprungit för KFUM Örebro men nu senast i den Kumlabaserade föreningen LK Gränslöst (som är öppen för medlemmar från hela landet), och som i våras blev omskriven här på bloggen när han blev först på 20 år att springa under timmen i loppet Askersund–Vretstorp.
Tre byter också KFUM Örebro mot Thoren: 16-åringen Lisa Hallmén, som är trea i seniorernas distriktsstatistik i år på 1 500 meter (bakom Erika Bergentz och Klara Frih) och som varit en viktig kugge i KFUM:s serielag senaste åren, och 15-åringarna Lovisa Gustafsson, som var tvåa i F15-klassen i Kumla stadslopp i fjol, och Sofie Franzén, som främst är sprinter men ligger trea i på årsbästalistan i distriktet på 1 000 meter i åldersklassen.

På friidrottsförbundets hemsida kan man också läsa om uttagningarna till nordiska mästerskapen i terränglöpning, men eftersom Lisa Bergdahl är den enda länslöpare som skulle kunna vara aktuell och just NM saknar 22-årsklasser, så blir det inga länslöpare där i år. EM avgörs i Slovakien i december, och dit ska Sverige eventuellt skicka ett sexmannalag i K22-klassen, vilket skulle öppna dörren för SM-femman Bergdahl. Vi får väl se vad som händer.
På lördag springer jag, och rätt många andra, för övrigt terräng i Kilsbergsleden. Ni kan redan nu kolla in listan på föranmälda här, jag återkommer med förutsättningarna för långloppscupen på fredag.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *