Håkan Carlsson nominerad till Idrottsgalan – för andra året i rad

Förra året fick han ge sig mot EM-vinnande fotbolls-U21-förbundskaptenen Håkan Ericson. Men i år är örebroaren Håkan Carlsson, förbundskapten för orienteringslandslaget sedan 2011 och med kontrakt över 2020, återigen nominerad till priset som årets ledare inför Idrottsgalan, som går av stapeln i Globen den 15 januari. I fjol 2016 fick han nomineringen för de fem medaljerna han ledde landslaget till vid hemma-VM i Strömstad, i år för att ha följt upp det med ytterligare sju medaljer (varav fyra guld) vid VM i estniska Tartu, där Sverige vann medaljligan för andra året i rad.
Den här gången ställs Carlsson mot isländaren Vésteinn Hafsteinsson, som tränar diskuskastaren Daniel Ståhl, VM-silvermedaljör i London, VM-guldvinnande hockeyförbundskaptenen Rikard Grönborg och Europa league-Östersunds fotbollstränare Graham Potter.
Övriga konditionsidrottare som nominerats är Tove Alexandersson (årets kvinnliga idrottare och årets prestation), Zebastian Modin (årets manliga idrottare), damernas VM-stafettlag i orientering (årets lag) och Hanna Öberg (årets nykomling). Ska man sia lär väl Håkan och Tove ha störst chanser att bärga priser, om juryn väljer att ge Sarah Sjöström och Tove (som är nominerad i samma två kategorier) varsitt pris. Oklart dock om Håkan eller Tove kommer kunna vara på plats i Stockholm, galan infaller nämligen mitt under ett landslagsläger i Alicante, som jag misstänker går före i prioriteringsordningen.

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *