Det är nära nu: ”Om allt går bra, öppnar kanonsnöspåret på lördag”

I morse vaknade jag och tänkte: Nu måste det ha varit kallt nog länge för att konstsnöspåret uppe i Ånnaboda ska ha öppnat. Men varken på egna facebooksidan eller på spårstatussidan fanns någon information, så jag ringde upp och fick reda på att det fortfarande var ett tag bort, på grund av mildvädret som förväntas dra in i morgon. Samma sak i Kalhyttan i Filipstad, där de sprutar för fullt men inte öppnat några spår. Därför blev det löpning även i dag också (15 lugna kilometer i Varbergaskogen).
Men nu på eftermiddagen kom roliga besked: Spåret i Ånnaboda kan öppna redan på lördag. Det var betydligt tidigare än jag fick intrycket av under telefonsamtalet. Riktigt kul, alltså!
”Snöproduktionen har avslutats på de första 800 meterna på grund av av rådande väderlek. Vi kommer inte att påbörja schaktarbeten förrän tidigast fredag på grund av av milt väder torsdag. Vår förhoppning, om allt går bra, är att öppna kanonsnöspåret på lördag”, skriver Ånnaboda-Storstenshöjden på sin facebooksida och lovar mer information på fredag eftermiddag.
Med tanke på ett eventuellt, men än så länge tyvärr strikt hemligt, projekt jag har på gång behöver jag varenda skidmeter jag kan få den här vintern, så jag räknar med att stå och hänga på låset på lördag. Eller i varje fall på måndag, om jag nu inte kommer loss från jobbet i helgen …

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *