Anfälts besked: Gör ny maratonsatsning – springer i Rotterdam i april

Erik Anfält skulle ju slå sitt personliga rekord i Valencia marathon i höst, och sedan kanske, kanske känna sig nöjd med sin maratonkarriär och ge sig på nya utmaningar. Det var i varje fall Örebrolöparens tankar tills han några veckor före tävlingen skadade baksidan i ena låret när han genrepade med en andraplats i Kilsbergsleden. Ett dåligt genrep ger en bra debut, brukar man ju säga, men trasiga lår är obarmhärtiga och även om Anfält trots allt flög ner till Spanien så tvingades han bryta halvvägs.
Mycket på grund av det debaclet står det nu klart att den tidigare landslagslöparen kommer göra åtminstone en ny, stor maratonsatsning mot personliga rekordet på 2.25.03 (som gör honom till distriktets tredje bästa maratonlöpare någonsin, och med sex minuters marginal den bästa H40-löparen genom tiderna).
sin instagram meddelade Anfält häromdagen nämligen att han kommer att springa Marathon Rotterdam den 8 april.
”Låret börjar kännas stabilt och suget efter att trappa upp träningen igen börjar infinna sig. Har ändå bestämt mig för att ta minst en vecka till med väldigt lätt ’hålla igång’ träning. Tror att jag kommer ha igen det när det så småningom är dags att dra igång en rejäl satsning mot Rotterdam marathon”, skriver Anfält.
Vad det blir efter Amsterdam får vi se. Anfält har flera gånger tidigare pratat om funderingar på att kliva upp och testa ultralopp (längre än det 45 kilometer långa Ultravasan 45 som han vann på banrekord i somras) när han väl känner sig nöjd med sin maratonkarriär, och en naturlig start vore väl just att testa just 90-kilometersklassen i Ultravasan. Vore onekligen en häftig satsning att följa!

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *