Ingen bock – men väl lite schysst käk

Det blev ingen julbock den här säsongen. Jag hade ju hoppats på att jag, när jag nu för tredje gången på fyra år utsetts till en av vinnarna i Degerforsklassikern, skulle få min tredje julbock. Men någon sådan stod inte på spel i år, utan i stället fyra olika presentkort. Och det var ju ett riktigt bra pris det också. Jag valde bort fri start i Svartåloppet 2018 (jag betalar gärna själv, jag tycker ju man ska stödja de lokala loppen) och tog i stället ett presentkort på trevliga golfrestaurangen Degernäs herrgård i Degerfors. Om man bortser från medaljer och minnen kanske det bästa pris jag fått 2017 (även om löpartajtsen jag plockade åt mig från vinstbordet på Örebro backyard ultra också var riktigt bra).

Presentkort på Degernäs herrgård blev priset för årets insats i Degerforsklassikern. Foto: Jonas Brännmyr

Stiltje i konditionsidrottsvärlden en torsdag i december? Näe, ändå inte. Garphyttans A-landslagsman Axel Ekström fortsätter att leta efter känsla och form och körde i kväll ett masstartslopp över tio kilometer i fristil i Östersund, till omkomne Östersundsåkaren Daniel Karlssons minne. Ekström orkade inte gå med när Piteås Björn Sandström gick loss i täten, och gick i mål på nionde plats, slagen med minuten. Även Zinkgruvans sprintkanon Markus Johansson var anmäld till loppet, men han kom inte till start.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *