Danny Hallmén lockar fler kanotister till Vasaloppet: ”Blev topp 100 på första försöket och vill slipa den siffran”

Örebroaren Danny Hallmén, som är välbekant här på Konditionsbloggen (bland annat för att ha blivit tvåa i omröstningen om Pulsklockan 2015 efter att ha tagit EM-brons i quadrathlon och slagit dubbla världsrekord i paddelmaskin) och som är landslagstränare i kanot med sikte mot OS 2020 och 2024, gör själv en satsning mot den 22 mil långa skidtävlingen Nordenskiöldsloppet senare i vinter. Men nu har han dessutom lockat flera andra kanotister att komplettera sin vinterträning med just skidåkning, skriver Team Bohus Bergsprängning (som består av flera landslagskanotister och där Hallmén finns med som ledare) i ett pressmeddelande.
Vid sidan om kanotteamet har Team Bohus Bergsprängning startat ett skidteam där Ania Zagorska, Isak Forsberg, Emil Svensson, Julia Seger, Joakim Lindberg och Nils Toresson kommer att ingå. Plus Hallmén, då. Huvudmålet i vinter är Vasaloppet, men förstås framför allt att utvecklas som kanotister.
– Vi hade tre aktiva som förra vintern valde att specifikt satsa mer än vanligt på längdskidor och alla de tre tog stora steg under paddelsäsongen. Det är rätt vanligt som kanotist att träna mycket längdskidor, men de här grabbarna tog det lite längre vilket gav resultat! Vi testar nu att dra det ytterligare ett steg, där vi startar ett skidteam där vi ger teamets medlemmar bättre förutsättningar att bedriva skidträning och tävling, säger Hallmén i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Jag tror det finns flera fördelar med skidåkningen. Delvis mentalt, efter paddelsäsongen är många lite trötta på paddlingen och det kan vara skönt med ett break. Sen har vi den självklara fördelen med att längdskidåkning är en mer syrekrävande idrott och därför perfekt träning för bland annat syreupptagningsförmågan. Den tredje biten som vi lägger lite mer krut på är tävlandet. Som kanotist har du inga tävlingar under minst sex månaders tid, men med skidtävlingar kommer det momentet in i träningen. Rent resultatmässigt är det Joakim Lindberg som har högst mål. Han blev topp 100 i vintras på första försöket i Vasaloppet och vill slipa den siffran en hel del.
I helgen var Hallmén och Lindberg uppe i Ånnaboda och tränade:

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *