Inga lokala åkare i Tour de ski i år

Även om jag följde det hemifrån redaktions-tv var det en upplevelse att, efter 15 år som skidintresserad journalist, ha en lokal skidåkare att bevaka i Tour de ski förra året, och det var väl inte konstigt att jag ringde och tjatade på Axel Ekström efter varenda etapp … Men i år blev fanns varken han eller Filip Danielsson, som man hade störst förhoppningar kring eftersom han var bäste svenske distansåkare under premiärhelgen av skandinaviska cupen, när förbundskapten Rikard Grip på torsdagens presenterade truppen. Till skillnad från många andra länder, där många åkare valt att stå över för att OS-ladda istället, så kommer Sverige med bästa tänkbara lag på herrsidan (sånär som på sprintern Teodor Petersson) iOS-klara Marcus Hellner, Calle Halfvarsson och Daniel Richardsson, Jens Burman och Emil Jönsson som båda inom kort lär få varsin OS-plats, och så Gustav Eriksson och Oskar Svensson. Då räckte inte Danielsson meriter i konkurrensen.
Vedevågssonen är istället redan nu anmäld till den kombinerade svenska och skandinaviska cuptävlingen i Piteå 5–7 januari där startfältet åtminstone på damsidan ser grymt starkt ut med bland andra Charlotte Kalla och Stina Nilsson, plus en hel del utländska Tour de ski-överstående toppnamn, på startlinjen.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *