Så snabbt kan en julklapp spring fem kilometer – bildextra från Örebro parkruns julspecial

Örebros snabbaste julklapp – Mikael Sandberg sprang Örebro parkruns fem kilometer på 33.41 trots utstyrseln.
Foto: Jimmy Glinnerås
Med benäget tillstånd från Örebro parkrun har jag lånat ett antal bilder från Örebro parkruns officiella flickr-sida (där ni själva kan kolla på ännu fler) från dagens julspecial. Örebro parkrun är ju ett gratis femkilometerslopp som avgörs med start och mål vid Naturens hus varje lördagsmorgon – oavsett om kalendern visar sommar eller vinter. Eller som i dag: Dagen före julafton.
Lite speciell var ändå lördagens upplaga, och inte bara för julstämningen utan också för att löparna inbjöds springa iklädda någon typ av julmaskeradkläder, vilket många hörsammade. Tomteluvor var vanligaste attiraljen – men några löpte linan ut och bjöd på rejäla utstyrslar. Och allra längst tog Mikael Sandberg det – han sprang hela femkilometersslingan utklädd till en julklapp, i en stor låda med hål för armar, ben och huvud. Och han gjorde det faktiskt på en helt okej tid: 33.41 lär vara den snabbaste femkilometaren en julklapp någonsin sprungit i Örebro …
Trots att det var dan före dopparedan och att banan dessutom var rejält isig – Örebro var ett av endast två svenska parkrunlopp som över huvud taget kunde genomföras på lördagen på grund av halka i hela landet (Haga och Huddinge tvingades ställa in) – kom hela 90 löpare till start på lördagsmorgonen. Det är bästa uppslutningen sedan premiärtävlingen den 8 april.
IF Start-duon Per Arvidsson, som var tvåa i Närkes långloppscup 2017, och Kajsa Rosdal, som väl är mest känd som stark terränglöpare och som vann Kilsbergen trailrun tidigare i år, var snabbast av alla med 18.32 respektive 21.46, men tiderna var generellt sett sämre än vanligt på grund av halkan.
Efteråt serverades glögg och pepparkakor. Och kanske smakar julmaten lite bättre efter en rejäl springtur.
Kajsa Rosdal vann inte bara pris för en av de bästa utklädnaderna, utan var dessutom snabbast i Örebro parkrun med 21.46. Foto: Jimmy Glinnerås
Johan Ingjald (i shorts) var snabb i starten, men Per Arvidsson var först i mål i lördagens upplaga av Örebro parkrun. Foto: Jimmy Glinnerås
Matt Ford är grundare av Örebro parkrun och med i arrangörsstaben. Foto: Jimmy Glinnerås
Hårdträning dan före dopparedan kanske är rätt taktik om man är ren.
Foto: Jimmy Glinnerås

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *