Julaftonsorientering – precis som den ska vara

Ett stycke linjeorientering, ett stycke helt bortkapat område på kartan med instruktioner för att hitta nästa kontroll, en tom kontrollring, en glögg- och pepparkaksservering under ett äppelträd i en trädgård och en avslutande jakt efter fem hemligt utplacerade kontroller i ett specifikt område. Ja, och så lite vanlig orientering också. Ungefär precis så ska väl en julaftonsorientering vara, och allt det där bjöd Karlskogaklubben OK Djerf (där jag råkar vara medlem) på nu på förmiddagen. Hagabys Oskar Eklöf, som bor i Karlskoga, tog hem segern även om Per Jansson enligt sträcktiderna egentligen verkar ha varit snabbast (jag hann inte prata med Per efteråt, kanske blev det helt enkelt fel i resultatlistan; han var i verkligheten i varje fall lååångt före mig men i resultatlistan placeringen bakom). Själv blev jag trea (egentligen alltså troligen fyra) av tio startande, efter en härlig fajt med Rasmus Pettersson om andraplatsen (eller tredjeplatsen). Jag var två sekunder före honom till sista ordinarie kontrollen, men han var snabbare att plocka de fem gömda och ta sig till mål, där han stämplade ut sex sekunder före mig.
Vill ni ta en titt på kartan så ligger den ute på mitt instagramkonto, där jag inför 2018 års stora projekt (som än så länge är hemligt) uppdaterar om min egen träning varje dag och just nu dessutom räknar ned 2017 års tio roligaste tävlingar.
På annandagen blir det ett nytt försök med orientering, men då i skog istället för i stad, när Skinksvängen avgörs. Ni kan börja organisera skallgångskedjan redan nu!

Julfys före julmys, eller vad de brukar säga de där gymmarna … Nu är i varje fall ett pass på @crossfitkarlskoga (24 intensiva minuter med rodd, medicinbollsövningar och @crossfitmercedes julkluringar) och @okdjerf:s traditionellt luriga julaftonsorientering avverkad (det blev en tredjeplats på långa banan och 7,75 kilometer som gjorde att jag ramlade över sju mils löpning den här veckan också). Nu dags att mosa sill och gröt, typ. Men först ska jag hem och blanda iordning pappas mormors äggsallad, det enda obligatoriet på mitt julbord. Givetvis bjussar jag på receptet: Vispa cirka två deciliter grädde (jag brukar ta tre). Blanda ned två dessertskedar majonnäs, en burk (cirka 200 gram) krossad ananas, två äpplen eller päron som skalats och skurits i små tärningar (jag brukar bara ta äpplen) och vitan från tre kokta ägg. Häll över i en fin skål. Hacka eller smula gulan från de tre äggen och strö över som garnering. Klart att servera – lika gott på julvörten som till sillen eller skinkan! God jul!

A post shared by Jonas Brännmyr (@jonasbrannmyr) on

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *