Skrällen: Ekström äntligen tillbaka i världscupen

När jag pratade med förbundskapten Rikard Grip, inför Filip Danielssons landslagsdebut, sa han att Axel Ekström med största sannolikhet skulle få chansen i världscupen även i vinter, även om han haft en riktigt tung säsongsinledning. Nu blir det av tidigare än jag hade väntat mig, redan på söndag. Det meddelade Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande tidigare i dag. Då avgörs en masstart över 15 kilometer i fristil, och sådana lopp brukar bli extremt hetsiga och dessutom väldigt trånga för åkare som får starta så långt bak som Ekström kommer få göra med den rankning han just nu har. Det kommer med andra ord bli hart när omöjligt för honom att ta poäng, men bara att få vara med och känna på hetluften igen är förstås väldigt positivt. Dessutom är helgens tävling för-VM, de avgörs i österrikiska Seefeld som arrangerar VM nästa år. Och dit är Ekström förstås aktuell (ingen vet ju om Marcus Hellner och Daniel Rickardsson kommer köra vidare en säsong till), det hade han varit redan till OS i februari om inte sjukdomarna ställt till det i vinter.
Garphytteåkaren var ju en succéman i fjol, och var bland annat 17:e på en etapp i Tour de ski och bäste svensk på båda distansloppen i U23-VM, ett mästerskap han inte ens kvalat in till i vinter. Han gjorde comeback efter en månads utan tävlingar när han blev tia i Offerdalspropagandan i lördags.
I Seefeldt kommer Ekström bland annat få möta åkare som Johannes Høsflot Klæbo och Martin Johnsrud Sundby. Däremot är svenska laget tämligen anonymt (ingen Rickardsson, Hellner eller Jens Burman, och Calle Halfvarsson kör bara lördagens sprint. Vid sidan om Ekström består svenska distanslaget istället av Viktor Thorn, Anton Lindblad, Karl-Johan Westberg, Jonas Eriksson coh Simon Lagesson.

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *