248 anmälda till Startmilen – här är namnen att hålla koll på

I fjol tog sig 278 löpare i mål på Startmilens huvuddistans, tio kilometer, och när föranmälningstiden till årets upplaga av den klassiska vårtävlingen (som med undantag för 1987 löpts varje år sedan 1986, således 33:e upplagan som avgörs i år), som avgörs på lördag, gick ut var 248 anmälda.
Det absolut mest intressanta namnet är förstås Martin Regborn, som sprang tävlingen på 30.30 (bara tre sekunder från Kjell-Arne Sjögrens 35 år gamla inofficiella distriktsrekord på tio kilometer landsväg), och som bör ha kapacitet att utmana den tiden. Ja, i varje fall om det nu inte var för den där fotstukningen han ådrog sig under ett landslagsläger i Spanien den 24 mars. Håller foten för att springa en tiokilometerstävling på asfalt redan nu? Är det värt att riskera att testa så nära inpå tävlingssäsongen? Det återstår att se. Spanar man inte Regborns träningsdagbok så har han i varje fall börjat lämna roddmaskinen för att testa foten i allt hårdare löpning igen.
Men även utan honom är det mesta av det bästa som distriktet har att tillgå i form av långlöpare (om vi räknar bort namn som Erik Anfält, som tillsammans med Andreas Ingberg springer Rotterdam marathon på söndag, rehabtränande Mikaela Kemppi och utflugna löpare som Louise Wiker, Lisa Bergdahl, Linus Rosdal och Tim Sundström). Eller vad sägs om KFUM Örebros Per Sjögren (förhandsfavorit om inte Regborn kommer till start) och Starts Per Arvidsson och Heshlu Andemariam, en återigen allt snabbare Josefin Gerdevåg (KFUM Örebro), Kumlas Åsa Höög, Starts Maria Eriksson och i orienteringsförbunds styrelse nyligen invalda ex-karlskogingen Linda Take? Krydda det med KFUM Örebros maratonsatsande fransman Thomas Chaillou, Örebro AIK:s Jonathan Kandelin och ultralandslagslöparen Sören Forsberg, en i långloppscupen comebackande Mattias Nätterlund (på vilken nivå ligger han numera?), Mathias Viktorsson, Kumlas veteran Dan Bäck, Starts Elias Zika, hinderbanevirtuosen Cimmie Wignell, Fredrik Johnsson (som dock dragits med sjukdomsproblem sedan årsskiftet) och yngre förmågor som Melker Forsberg (KFUM Örebro), Jonatan Gustafsson (KFUM), Jack Karlsson (KFUM Örebro). Jo, det kommer gå undan för många på de båda varven med start vid universitetet och mål vid Tybblelundshallen på söndag. Det blir svinkul, och därefter är det bara elva dagar kvar till ÖAIK halvmarathon som är andra deltävlingen i långloppscupen.

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *