Tolvfaldige svenske mästaren springer på Örebros gator igen

Det är ju inte helt ovanligt att Abraham Adhanom, en av Sveriges absolut bästa långdistanslöpare de senaste fem åren (han har tolv SM-guld på meritlistan, varav fyra från 2016 även om 2017 blev ett mellanår för den ny 40-årige löparen) kommer till länet och springer, han bor i och tävlar trots allt för Eskilstuna. Därför har han genom åren bland annat slagit Jonny Danielssons klassiska rekord i Wedevågsloppet och vunnit och vunnit Örebro AIK halvmaraton. Och nu är han tillbaka igen, just för det sistnämnda loppet som nästa onsdag, den 18 april, avgörs som deltävling två (efter Startmilen) i långloppscupen (i fjol hade tävlingen dessutom status som DM i halvmaraton, men det är i år istället Norasjön runt i september). Föranmälan är öppen till och med lördag, men redan nu finns hans namn i startlistan, och det ska så klart bli spännande att se vad han går för den här säsongen. Hans eget banrekord från 2016 är på 1.06.09, en vassare tid än de han förra året presterade i Göteborgsvarvet och Stockholm halvmarathon (1.06.52 respektive 1.07.34).
Tävlingen avgörs som vanligt (årets upplaga är den 14:e i ordningen) på en tvåvarvsbana på Väster, där man bland annat springer runt Varbergaskogen och fotbollsplanerna vid Rosta gärde/Karlslund arena (start och mål är på bussvägen mellan ridklubben och fotbollsplanerna) och i startlistan finns förutom Adhanom också namn som Fredrik Johnsson, Sören Forsberg och Jonathan Kandelin, men räkna med att lista fylls de närmaste dagarna (inte minst på damsidan där än så länge bara fem namn finns noterade).

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *