Spring fem kilometer för Världens barn – och ruinera en Sveriges radio-reporter (om du är snabb)

Starten på Örebro parkrun i lördags. Får man hoppas på lika bra väder kommande lördag?! Foto: Jimmy Glinnerås

Örebro parkrun är ju, precis som de tusentals andra parkrun som arrangeras jorden runt varje lördagsmorgonen 9.30, helt gratis. Men på lördag kan det ändå vara läge att ta med sig lite cash i fickan ned till Rynningeviken, för då arrangeras en specialupplaga av femkilometersloppet i samarbete med Sveriges radio Örebro (förvisso NA:s största lokala konkurrent, men när syftet är så här behjärtansvärt så får man väl ändå göra lite reklam), där det kommer att ske en insamling till förmån för Världens barn, som samlar in pengar som sedan slussas vidare till en rad organisationer som Röda korset och Radiohjälpen, men med ett extra tydligt barn-fokus då, och med hälso- och skolfrågor i fokus.
Det här blir 73:e gången som Örebro parkrun löps (det är bara vid ett par tillfällen det ställts in på grund av isig/farlig bana och dylikt) sedan premiären den 8 april i fjol. Totalt har 907 olika löpare gjort 3 942 starter, vilket gör en sträcka på 19 710 kilometer (motsvarande nästan halvvägs runt jordklotet). Tim Sundström är den ende som tagit sig under 16 minuter med sitt banrekord på 15.52 (men även Per Sjögren, Hector Haines, Jakob Nilsson, Niklas Karlsson, Erik Anfält och Ludvig Börjesson har varit under 17). Karin Forsberg har noterat de två snabbaste tiderna på damsidan – 18.10 och 18.27 – men även Liduina van Sitteren (två gånger) och Erika Bergentz har gått under 19 minuter.
Sveriges radio-reportern Simon Schagerström, som springer för Örebro AIK och gjorde 36.21 på Startmilen i våras, har gjort två parkrunstarter och kommit runt på 18.41 respektive 19.12. Men i dag sprang han den, som träning, på 17.43 och har nu lovat att skänka 80 kronor till Världens barn för varje löpare som tar sig runt de fem kilometerna snabbare än så på lördag. En utmaning som kan göra honom väldigt fattig, om väldigt många snabba löpare dyker upp …

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *