Fahlins säsong fortsätter efter VM-guldet: ”Men ingen mängdträning …”

Emilia Fahlin tog två fjärde- och en 16:e-plats på cykel-VM, och framför allt den avslutande fjärdeplatsen i det brutala linjeloppet var sensationell. Världsmästerskapet har ju ofta fungerat som säsongsavslutning, men så inte i år. Redan på lördag körs Giro dell’Emilia, en tävling på nivån just under världstouren, som Fahlin körde för två år sedan, och inte förrän den 21 oktober avslutas årets världstour med kinesiska Tour of Guangxi, som namnet till trots är en endagarstävling (det blir den allra sista tävlingen som Wiggle-High5 skickar ett lag till innan stallet upplöses). Fahlin kommer dock inte köra någon av de tävlingarna, men hon har ändå inte avslutat säsongen. Som jag tidigare skrivit om på bloggen kommer hon att avsluta säsongen med Chrono des Nations i Frankrike den 14 oktober (Fahlins sista tävling i Wiggles dräkt, även om det ser ut som om hon kommer bli ensam från laget som åker dit), något så ovanligt som ett fristående tempolopp. Tävlingen har jörts sedan 1990 och Susanne Ljungskog vann den två gånger 2007–2008. Fahlins lagkompis Audrey Cordon-Ragot är regerande mästare. Banan har oftast varit knappt 21 kilometer lång, men är i år för andra året i rad 26,45 kilometer lång. När jag pratade med Fahlin efter den sensationella fjärdeplatsen i lördags frågade jag om hon verkligen skulle orka ladda om och köra den här tävlingen som hon tänkt, och det var hon fast besluten att göra:
– Men det blir ingen mängdträning fram tills dess, det har jag inget för så här sent på säsongen. Det kommer bli mer korta, hårda, intensiva pass på tempocykeln, sa Fahlin.
Nästa år kommer Fahlin att köra för franska FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope. Återstår att se hur bytet av stall kommer påverka vinterträningen och var nästa säsong kommer att starta (Fahlin har ju inlett säsonger både i Qatar, Argentina och Australien, men har fått bäst utdelning när hon skjutit på säsongsstarten tills Europasäsongen dragit igång).

View this post on Instagram

Saturday is still in a blur! 🌪 📸 @velofocus

A post shared by Emilia Fahlin (@emiliafahlin) on

 

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *