Fahlin får ännu en utmärkelse: Årets lejoninna i cykelvärlden

I går skrev jag om att Emilia Fahlin röstats fram till årets cyklist i Sverige, alltså priset Årets Postcyklist som Svenska cykelförbundet och dess sponsorer står bakom, och i dag har Örebrocyklisten som har en så fantastisk säsong bakom sig tilldelats en ny utmärkelse: Av den i sociala medier profilerade cykelsupportern Lion of Roubaix, som jobbar för att lyfta fram de hårt arbetande cyklisterna som sälla får så stora rubiker, har Fahlin utsetts till Årets lejoninna, som varje år tilldelas en cyklist som överkommit svårigheter (vilket är en fahlinsk paradgren, det är väl det enda hon ägnat sig åt de senaste sex–sju åren). I motiveringen, som är lång och går att läsa i trådade Twitter-meddelanden här, framgår det att hon får priset för att ha krigat igenom en ovanligt grisig vår (det framhålls att hon var sist av de 59 cyklisterna som tog sig i mål i hällregnet i Strade Bianche, att hon efter att precis ha kommit tillbaka från influensan upplevde sitt livs kallaste dag på cykeln i Dwars door Vlaanderen, att hon kraschade i Flandern runt och drabbades av fyra (!) mekaniska problem i Vallonska pilen) för att komma ut på andra sidan som en bättre cyklist än någonsin, ta alla de där segrarna och pallplatserna och avsluta säsongen med att bli fyra på en av tidernas tuffaste VM-banor.
Tyskan Charlotte Becker, som blir lagkompis med Fahlin i FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope nsäta år, tilldelas andraplatsen bakom Fahlin i utmärkelsen medan Teniel Campbell, från Trinidad och Tobago, tog tredjeplatsen. På herrsidan (ja, Årets lejon, helt enkelt) tilldelades Lawson Craddock, amerikanen som kraschade svårt på första etappen i Tour de France och ådrog sig frakturer på ena skulderbladet men ändå fullföljde alla 21 etapperna, förstapriset.
Det återstår förstås att se om Emilia Fahlin kan utmana om de finaste utmärkelserna här hemma i Närke: NA:s guldklocka och NA:s och Löpex Sports pulsklocka!

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *