Karlslund föreslås få bidrag för att kunna göra bättre skidspår (och årets Klasenius snabbaste i årets kusligaste orientering)

Den 13 november samlas fritidsnämnden i Örebro kommun till sammanträde för att bland annat klubba ”selektiva bidrag, större investering” som punkten kallas i dagordningen – och då föreslås nämnde ta beslut om att bland annat bevilja Karlslunds IF 50 000 kronor för inköp av en ny fyrhjuling med ”bandsats” för att kunna dra bättre skidspår i Karlslundsspåret, på Rosta gärde vid Rosta skola och på Mellringe golfbana. Klubben har sökt 75 000 kronor, men förslaget inför nämndens sammanträde är alltså att bevilja två tredjedelar av den summan. Orsaken till att föreningen behöver en ny fyrhjuling är att de gamla är så bedagade att de ”är i princip omöjliga att hitta reservdelar till”, skriver föreningen i sin ansökan. Totalt 16 föreningar har sökt över 3,3 miljoner kronor, och sex av dem föreslås få dela på 655 000 kronor.
Karlslunds IF är för övrigt en av flera klubbar inom konditionsidrottsskrået i kommunen som för andra året i rad slängt bort möjligheten till elitidrottsstöd. Både Karslund och Hagaby och Garphyttans IF och Örebro AIK många andra har ju elitaktiva (definitionen som kommunen använder sig av är väldigt bred, det räcker att ha en aktiv som ”tävlar på lägst nationell senior mästerskapsnivå och/eller i landslag och som ingår i topp 100 på nationell senior nivå”), alltså lär till exempel någon som kommer på 100:e plats i SM-klassen på Stockholm marathon (eller orienterings-SM, eller skid-SM …) räknas som elitaktiv, och de här klubbarna skulle ha rätt mycket pengar att hämta om de orkade söka.

I går drog OK Djerf (orienteringsklubben från Karlskoga där jag är medlem) igång en ny tradition i form av Halloweenorientering. Sedan tidigare har ju klubben en tradition av Julaftonsorientering, och nu firades den ”nya” högtiden med nattorientering med lätt skräckinslag … Det bjöds på tre banor, och snabbast på den långa var KFUM Örebros Marcus Klasenius (som är son till till fotbolls-VM-domaren Matthias Klasenius), 39 sekunder före Djerfs egen Jan Hansson. Lovisa Gustafsson, KFUM Örebro, var snabbaste dam.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *