Starka namn sprang parkrun – och Gräfnings stark i säsongspremiären: ”Alltid lika pirrigt …”

Är man inte i Valencia … så får man väl springa Örebro parkrun? Jo, så resonerade nog Per Sjögren, Per Arvidsson, Annika Larsson, Johan Ingjald, Maria Eriksson och Mattias Nätterlund som var några av de namnkunniga löparna som på lördagsmorgonen sprang den 82:a upplagan av tävlingen. Långloppscupssegraren Arvidsson vann med över 30 sekunders marginal, på 17.40, men då ska man veta att Sjögren sprang med joggvagn (på 19.31 …). Mellan dem fanns Nätterlund på 18.11 och Ingjald på 18.18. Larsson vann för andra veckan i rad, nu på 20.39 (över 40 sekunder snabbare än förra veckan), före Eriksson på 20.47. Totalt kom 61 löpare till start.

Redan i går var det ju premiär för långloppsvärldscupen Ski classics, om än en lagprolog över 15+15 kilometer; ett lagtempo för herrar (med obegränsat antal startande per lag, men där tiden tas på tredje åkare i mål) som ligger till grund för en jaktstart för lagens damer (med obegränsat antal startande per lag, men där tiden tas på snabbaste åkaren i mål) – med viktiga poäng på spel i teammästerskapet (men 50 poäng till alla åkare, som tar sig i mål inom 20 procent av segrartiden, i den individuella cupen). Team Serneke, Vasaloppstvåan Bob Impolas lag, hade sex herrar (bland annat Impola) till start och var fyra, 21 sekunder bakom segrande Team Kaffebryggeriet, och var femma efter herrsträckan, men teamets enda dam den här säsongen, Julia Angelsiöö, tappade sex placeringar och drygt fyra minuter i jaktstarten där Britta Johansson Norgren (vem annars?) körde upp Lager 157 till seger.
Impolas klubbkompis (i Karlslund) Maria Gräfnings gjorde en riktigt stark debut för Team Parkettpartner och körde upp det norska laget från sjätte till fjärde plats efter att ha förlorat en spurt om sista pallplatsen med tidigare Vasaloppssegraren Katerina Smutná. ”Alltid lika pirrigt att sätta på sig nummerlappen första gången på säsongen”, skriver Gräfnings på instagram och avslutar: ”missade tredjeplatsen i spurten men är väldigt nöjd med dagen ändå.”
I morgon är det dags för individuell prolog, som även den avgörs i Livigno.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *