Pulsklockan 2018 – kandidaterna och alla som inte blev nominerade

För en stund sedan öppnade omröstningen om vem som ska tilldelas NA:s och Löpex Sports pulsklocka 2018, priset som ska gå till den länsidrottare eller -ledare som stått för den främsta prestationen i en konditionsidrott under året. Det är femte året som utmärkelsen finns, men för första gången har vi öppnat upp den för ledare. Det var ett beslut för att bredda priset, bland annat eftersom vi märkt att många kandidater återkommer år efter år (i år är två av fem nominerade tidigare vinnare).
De som var närmast att bli nominerade, men som föll på målsnöret, var följande (i bokstavsordning):
Håkan Carlsson, ledare: Förbundskapten för orienteringslandslaget som tog två VM- och två EM-guld och totalt åtta mästerskapsmedaljer 2018.
Filip Danielsson, skidor: Bästa svensk på alla distanser utom sprinten vid U23-VM, debut i världscupen.
Johan Eriksson, skidor/cykel/löpning: Vann Vasatrippeln och slog nytt banrekord med över en timme och 21 minuter.
Johanna Eriksson, löpning: Fick ett stort genombrott och tog SM-brons på 10 000 meter.
Maria Gräfnings, skidor: Vann Tartu maraton och var två tiondelar av en sekund från att ta hem totalsegern i Fis Worldloppet Cup.
Gustav Hindér, orienteringsskytte: Tre VM-medaljer (guld i stafett) och dubbla SM-guld.
Marcus Jansson/Viktor Larsson, mountainbikeorientering: Var två  av tre länkar i stafettlaget som tog Sveriges första VM-medalj på herrsidan genom tiderna (ett silver).
Martin Regborn, orientering: SM-silver i både sprint och ultralång distans.
Annie Söderberg, ledare: Förbundskapten för mountainbikelandslaget som tog världscuppallplatser i både downhill, sprint (XCE) och four-cross.
Nominerade är i stället Erik Anfält, Emilia Fahlin, Josefin Gerdevåg, Bob Impola och Mikael Kroon. Läs mer om dem här. Omröstningen är öppen till midnatt på nyårsafton – därefter utses vinnaren som får motta ära, blommor och den toppmodern pulsklockan Polar Vantage M, till ett värde av 2 799 kronor.
– Den har i princip alla funktioner man kan önska sig, och det som är så häftigt är att den har ett batteri som håller i 30 timmar i driftläge, säger Daniel Gustafsson på Löpex Sport, som tillsammans med undertecknad står bakom utmärkelsen.
Det betyder att till och med en motionär som jag skulle kunna klara UTMB utan att klockbatteriet tog slut ,..

Publicerat av

4 reaktioner till “Pulsklockan 2018 – kandidaterna och alla som inte blev nominerade”

  1. Hur går tankarna kring att ha omröstningen låst? För närvarande har artikeln delats 356 ggr men det är bara 183 röster vilket kan tolkas som att intresset för omröstningen sträcker sig utanför prenumerationskretsen.

    1. Hej Jonas! Det finns ingen tanke kring det, mer än att allt material vi producerar på NA (i Mittmedia) numera är låst. Det är ett beslut min arbetsgivare tagit. Det finns inga möjligheter för mig som enskild anställd att låsa/låsa upp enskilda artiklar. Så det har jag inte tänkt kring alls. Det är som det är i år, vi får se vilken strategi företaget har nästa säsong … Det har ju skiftat genom åren.

  2. Vidare kan man även spekulera i vad ”taggningen” av artikeln/omröstningen som ”längdskidåkning” har för inverkan på resultatet. Man behöver kanske inte vara överdrivet konspiratorisk för att tro att de som är intresserade av längdskidåkning hittar omröstningen lättare än andra.

    1. Hm, mycket oklart hur någon skulle kunna hitta artiklarna via den taggningen, det finns helt enkelt ingen sådan väg in på na.se. Taggningen är bara ett sätt för oss på redaktionen att dela upp materialet i kategorier (artikeln är även taggad som friidrott och cykling [som cykel-kategorin mystiskt nog heter] också, men någon tagg måste ju hamna först – och det är den som syns utåt – och den här gången blev det slumpmässigt längdskidåkning; för skojs skull kan jag byta till friidrott nu några dagar). Hade det funnits undersidor för de olika sporterna, som styrts av taggarna, så hade artikeln alltså ramlat in på alla de undersidorna. Men de finns tyvärr inte, trots att de emellanåt efterfrågats (de enda undersidor som finns är det som visas utåt; ÖSK, Örebro Hockey, Kif Örebro och så vidare).
      Vill man se avgörande faktorer i den här omröstningen – eller i varje fall vad jag tror på allvar kan bli avgörande för den ena eller andra – är att det är tre löpare/löptränare med som kommer att dela på de mer sportspecifika röstarnas röster. Hade Anfält stått mot Fahlin, Impola, Gräfnings och Dick Lager tror jag att det däremot hade missgynnat skidåkningen. Man kan vända och vrida på det i oändlighet. Men väldigt kul med diskussion och intresse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *