Bara ett lopp kvar i år – kommer kanonerna till start i Nora på nyårsafton?

På måndag – ja, på nyårsafton, alltså – är det dags för den 37:e upplagan av Sylvesterloppet, som traditionsenligt avslutar löparåret i  länet. Förra året vann ju Josefin Gerdevåg och banrekordhållaren Martin Regborn (själv tog jag hem det allra finaste priset, Sylvesterpriset, som dock lottas ut och inte har något med prestation att göra), och deltagarmässigt var det den näst bästa uppslutningen genom alla tider. Med tre dagar kvar av anmälningstiden till årets lopp är det fortfarande både tunt om deltagare (38) och stjärnor, men så brukar det ju vara. Väderleksrapporten ska kollas och formen kännas av innan anmälan lämnas in (ja, jag är själv skyldig, jag har inte anmält mig än), så om det blir några kanoner av Gerdevågs och Regborns snitt i det 10 384 meter långa och härligt böljande landsvägsloppet återstår att se. Hittills är de mest namnkunniga som anmält sig Kim Andersson (från Falun), Sören Forsberg och Melker Forsberg. Så, vi får helt enkelt avvakta några dagar till innan vi börjar snacka förhandsfavoriter inför loppet.

Orienteringsåret avslutas ju redan i morgon, på annandagen, med traditionella Skinskvängen i Degerfors och sista etappen av Julserien i Arboga, som jag skrev mer om i helgens höjdare i fredags.

Vill än en gång påminna om att det är dags att lägga sin röst på vem som ska få NA:s och Löpex Sports pulsklocka 2018. Sex dygn återstår för röstning, hittills toppar Vasaloppstvåan Bob Impola 42 röster före demontränaren Mikael Kroon.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *