Guld och silver till Winner – och svenskt rekord av Röjler: Här är allt ni missade på skridsko-SM

Ja, det räckte tydligen inte med att jag skrev fyra längre artiklar från skridsko-SM i helgen (läs dem här, här, här och här!), det fanns ändå mer att rapportera när resultatlistorna på måndagen till slut ramlade in från helgens tävlingar på Östermalms IP:
SK Winner tog både guld och silver i veteranklsserna. David Hjalmarsson tog SM-guld i yngsta klassen (för 35–44-åringar; den klassen Johan Röjler hade kunnat köra i om inte veteran-SM hade krockat med senior-SM) efter att ha varit snabbast på samtliga fyra distanser (500, 1 000, 1 500 och 3 000 meter) och sammanlagt varit nästan tio poäng bättre än tvåan, och Lars-Erik Larsson tog silver i nästa åldersklass (för 45–54-åringar), knappt fyra poäng bakom Stockholms Lars Henrikson (Larsson var snabbast av alla på 500 meter, men Henrikson vann de tre andra distanserna; förre Bik Karlskoga-spelaren, multisportaren och Ice race vintage-dubbelsegraren Fredrik Nylén blev diskad på 1 000 meter, han hade nog annars kunnat ge Larsson en match om andraplatsen). Karl-Göran Wahlström  blev sjua i äldsta veteranklassen (55+).
Kanske var det allra mest anmärkningsvärda som jag missade i helgens artiklar ändå att Johan Röjler slog det svenska veteranrekordet på 1 000 meter. Hans 1.17,99 på lördagen (ett lopp han sensationellt vann tätt före hårdsatsande klubbkompisen Adam Axelsson) var fyra hundradelar snabbare än just Lars-Erik Larssons tidigare rekordtid satt på den supersnabba isen i Calgary i mars 2008 (kom ihåg att SM gick utomhus, i Stockholm). Men framför allt var tiden bättre än någon Röjler gjort under sina tre tidigare säsonger som H35:a (1.19,47 i fjol och 1.18,04 2017, 2016 gjorde han inget 1 000-meterslopp). Röjler var dessutom bara en tiondel från Andreas Larssons 500-metersrekord från Inzell 2012 i SM i helgen.

Mer skridsko: Mycket talar för att Ice race vintage kan köras på lördag. 20-milaloppet avgörs ju den första lördagen under säsongen då förhållandena på Hemfjärden tillåter det, och prognosen är gynnsam, skriver tävlingsledningen (där Röjler ingår) på sin facebooksida.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *