Här är banan, lagkamraterna och motståndarna för Emilia Fahlin i comebacken

På söndag gör Emilia Fahlin äntligen comeback efter den huvudskada hon ådrog sig när hon kraschade på träning i maj. Jag pratade med henne när comebacken blev känd förra veckan (läs artikeln här), och nu finns all information om Grand Prix International d’Isbergues ute på tävlingens hemsida. Det handlar om en tävling på den lägsta av de tre internationella nivåerna, och det är andra gången tävlingen, som avgörs utanför Calais i norra Frankrike, körs (herrarna har dock kört 72 upplagor genom åren).
Fahlin kommer att köra tillsammans med australiska Lauren Kitchen (som har nummer ett på bröstet och väl därmed får ses som den laget kör för i den här tävlingen, om det inte spritter oväntat mycket i Fahlins ben efter den långa frånvaron), tyska veteranen Charlotte Becker, 20-åriga franskan Clara Copponi, som anslöt till teamet den 1 augusti och därför aldrig tävlat med Fahlin tidigare, och ytterligare tre franska cyklister i Eugéne Duval, Maélle Grossetete och Marie Le Net. Det är alltså FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscopes preliminära uppställning i tävlingen.
Laget bör ha stor chans till framgång, för det är få topplag (ytterligare sju med UCI-status, därbakom semiprofessionella, nationella lag) och ännu färre toppåkare som ställer upp i en tävling på den här nivån så här nära ett världsmästerskap (ja, VM startar ju officiellt just på söndag, även om damernas linjelopp körs först nästa lördag). Jag kan ärligt säga att jag inte hittar ett enda namn i startlistan, utanför FDJ:s lag, som jag känner igen. Men det behöver ju inte betyda att det inte finns en hel del dugliga cyklister i klungan.
Tävlings centralort är Isbergues, och den startar med ett 95 kilometer långt varv med runt 175 meter mellan lägsta och högsta punkten och en hel del rätt branta backar på runt 50 höjdmeter åt gången. Den avslutas med tre varv på ett tolvkilometersvarv med några småknölar, men sista tre kilometerna in mot mållinjen är platt eller lätt utför. Totalt blir det 134 kilometer med start 10.45 och beräknad målgång 14.15–14.30. Räkna inte med någon tv-produktion.
Beroende på känslan under tävlingen kommer Fahlin ta beslut om start i VM nästa lördag.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *