Datum spikat för Kilsbergen trailrun – krockar med Norasjön runt

Länets största trailtävling kommer att krocka med länets mest klassiska halvmaraton 2021. Det står klart när Kilsbergen trailrun nu släppt sitt tävlingsdatum för sin elfte upplaga: Den 11 september. Någon sanktionsansökan finns, vad jag förstått, ännu inte inlämnad, men på sin hemsida skriver arrangörerna i AH Event att det är det datumet som gäller och att det, liksom de senaste åren, kommer att arrangeras både den traditionsenliga 14-kilometerdistansen och den kortare motionsvarianten över fem kilometer (båda dock med den stigningen över Storstenshöjden).
Den 11 september är dessutom exakt en vecka före Bergslagsleden ultra, som kör första upplagan med sin nya bansträckning den 18 september. Under åren 2014–2017 avgjordes de två loppen i samarbete, på samma dag, men sedan dess har de avgjorts på separata dagar – vilket är till glädje för dem som vill springa båda.
Kilsbergen trailrun arrangerades första gången 2011 och har sedan starten gått på Bergslagsleden från Ånnaboda till Suttarboda och därefter tillbaka på en annan stig. 2014–2019 var tävlingen en del av långloppscupen, men i år skulle tävlingen inte ha ingått i den sedermera inställda cupen, och 2021 lär det bli svårt att få cupstatus med tanke på krocken med Norasjön runt.
I år var det Josefin Gerdevåg som vann Kilsbergen trailrun i sin debut i tävlingen medan Per Arvidsson tog sin tredje raka seger på herrsidan.

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *