Dags för världscup – Regborn tillbaka i landslagströjan efter 653 dagar

I morgon är det dags för världscupen i Idre, den andra av säsongens tre världscupomgångar i orientering. Den första var sprint-EM i Schweiz, vilket gör att nyinflyttade örebroaren Jerker Lysell och Lilian Forsgren är de enda länslöparna som samlat poäng hittills – men de är ju inte med den här veckan. I stället representeras länet av Hagabys Martin Regborn och Tisarens Andrea Svensson. Örebroaren Regborn, som hade sprungit VM sex år i rad innan först pandemin (inställt VM 2020) och sedan en stressfraktur (missat EM och VM 2021) ställde till det, har räknat ut att torsdagens tävling blir hans första tävling i landslagsdress på 653 dagar. Den senaste var alltså den omtalade världscupsprinten i Kina den 29 oktober 2019. Hur formen är? Jo, tack, god, i varje fall om man snackar löpform. Så sent som i lördags slog ju Regborn till med nytt distriktsrekord på 5 000 meter.
I bagaget har Regborn, om man bara räknar individuella lopp, en seger, tre pallplatser, tio topp fem-placeringar och 20 topp tio-placeringar i världscupkarriären, och 2016 hade han tagit en pallplats i sammandraget om han inte blivit sjuk inför finalen.
Tävlingarna i Idre inleds med långdistans, distansen som brukar passa Regborn allra bäst, och han går ut vid 14.51, som 104:a av 117 löpare, sex minuter efter Albin Ridefelt. Svensson, som man inte ska ha lika stora förhoppningar på i A-landslagsdebuten, går ut som 47:a av 99 löpare, vid 11.42.
Tove Alexandersson (200 poäng av 200 möjliga) och Matthiaz Kyburz (130 poäng) toppar världscupen efter sprint- och knockoutsprint på EM.
Världscupen fortsätter med medeldistans på lördag och avslutas med stafett på söndag, där Sverige är ställa upp med två tremannalag på herr- respektive damsidan. Världscupen avslutas med långdistans, medeldistans och sprintstafett i italienska Cansiglio i månadsskiftet september/oktober. SVT sänder rubbet.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *